Přílohy trochu jinak

nemusí být složité, aby byly jiné :-)

Houskové knedlíky s bylinkami - 8 kusů

  • 4 ks staršího pečiva
  • 3 lžíce celozrnné žitné mouky
  • 1 biovejce
  • 150 ml mléka ( sójového, ovesné ale i rýžového)
  • rozmarýn, petrželka
  • špetka muškátového květu

 

  1. Pečivo nakrájíme na kostky a necháme okorat ( na chvíli můžete dát do trouby a nechat vychladil. Pečivo nám krásně ztvrdne). pečivo, žloutek, mouku, mléko a bylinky smícháme a necháme odstát.
  2. S bílku vyšlehejte sníh a vmíchejte jej do směsi
  3. Poté tvarujte koule o průměru dlaně ( já je připravuji ručně). Vařím v parním hrnci cca 12 minut.

Opékané polentové trojhránky (nebo kolečka)

  • 150 g 1 minutové polenty
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • 1 lžička soli
  • 500 ml vody

 

  1. Vodu s bylinkami a solí přivedeme k varu,  vsypeme polentu a minutu až dvě povařte.
  2. Směs vylijte na malý plech ( cca 20x 30 cm) vyložený pečící papírem a nechte jí dostatečně vychladnout
  3. Vykrajujte trojhránky, které osmahneme na oleji dozlatova.

Servírovat je můžete k omáčkám místo knedlíků.

Pečené brambor s krustou z ořechů a semínek

  • 500 g malých brambor
  • 30 g vlašských ořechů
  • 30 g dýňovým semínek
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce mořské soli

 

  1. Brambory důkladně omyjte, promíchejte olejem, posolte a pečte 30 minut při teplotě 20 °C.
  2. Ořechy a semínka nasekejte na hrubo a brambory jimi posypte. Pečte ještě 10 minut, aby se ořechy a semínka opražily...

Výtečné jsou samotné, ale hodí se i jako příloha k zeleninovým pokrmům.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení