Klasika v moderní zdravější úpravě. Cítíte tu vůni koření? Kdo by odolal ...
Suroviny
- 250 g celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky
- 130 g mletých vlašských ořechů nebo mandlí
- 120 g javorového sirupu
- 100 g másla
- Troška mleté skořice
- Troška kardamomu
- Troška mořské soli
- Olivový olej na vymazání formiček
Postup:
Smíchejte všechny suché přísady. Máslo smíchejte se sirupem přidejte suchou směs. Vypracujte vláčné těsto, které zabalte do potravinové fólie a uložte do lednice alespoň na 3 hodiny.
Formičky velmi pečlivě vymažte olejem, jinak se vám budou pracny špatně vyndávat. Těsto po menších kouscích vtlačujte do formiček a rozkládejte na plech.
Pečte ve vyhřáté troubě do růžova.
Hotové pracny vyklopte z formiček ještě za tepla. Pak obalujte v moučkovém cukru.
Dobrou chuť vám přeje Naturálek, e-shop a prodejna se zdravou výživou.