Pomazánka z cizrny a červené řepy

Pomazánka z cizrny a červené řepy

Nevíte, co si dát k rychlé večeři? Zdravá pomazánka nikdy neurazí :-) Vyzkoušejte tuto z cizrny a červené řepy. 

Připravíme si:

  • 250 g cizrny (namočené přes noc nebo v plechovce)
  • 1 malá červená řepa 
  • 1 lžice olivového oleje
  • Šťáva z půlky citronu
  • 1 stroužek česneku
  • Špetka mořské soli
  • Špetka pepře

Postup:

Pokud máme cizrnu přes noc namočenou ve vodě, uvaříme ji (po dobu asi 30 minut). Připravíme si šťávu ze syrové červené řepy - nastrouháme ji najemno a prolisujeme šťávu přes cedník. Dužinu z řepy nevyhazujeme -  můžeme dát do mrazáku a využít ji do jiného receptu :-) 

Cizrnu umixujeme v mixéru se šťávou z řepy, olivovým olejem, citronovou šťávou, česnekem, solí a pepřem. 

Ihned podáváme, třeba s domácím pečivem. :-)