Pomazánka z cizrny a červené řepy

Chutná večeře nebo svačina. 

  cizrnova_pomazanka (1)

  • 250 g cizrny (namočené přes noc nebo v plechovce)
  • 1 malá červená řepa 
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Šťáva z půlky citronu
  • 1 stroužek česneku
  • Špetka mořské soli
  • Špetka pepře

Pokud používáte sušenou cizrnu, nezapomeňte namočit předem (ideálně přes noc) a v čisté vodě uvařte doměkka. Použít můžete i cizrnu v plechovce.

Červenou řepu nastrouhejte najemno a promačkejte přes cedník - zachyťte šťávu. Dužinu z řepy nevyhazujte, můžeme uložit do mrazáku a využít ji do jiného receptu.

Cizrnu vsypte do mixéru, přidejte šťávu z řepy, olivový olej, citronovou šťávou, česnek, sůl a pepř podle chuti. Rozmixujte do požadované konzistence. Podávejte s čerstvým kváskovým chlebem. 

Dobrou chuť Naturálek - zdravá výživa