Chutná večeře nebo svačina.
- 250 g cizrny (namočené přes noc nebo v plechovce)
- 1 malá červená řepa
- 1 lžíce olivového oleje
- Šťáva z půlky citronu
- 1 stroužek česneku
- Špetka mořské soli
- Špetka pepře
Pokud používáte sušenou cizrnu, nezapomeňte namočit předem (ideálně přes noc) a v čisté vodě uvařte doměkka. Použít můžete i cizrnu v plechovce.
Červenou řepu nastrouhejte najemno a promačkejte přes cedník - zachyťte šťávu. Dužinu z řepy nevyhazujte, můžeme uložit do mrazáku a využít ji do jiného receptu.
Cizrnu vsypte do mixéru, přidejte šťávu z řepy, olivový olej, citronovou šťávou, česnek, sůl a pepř podle chuti. Rozmixujte do požadované konzistence. Podávejte s čerstvým kváskovým chlebem.
Dobrou chuť Naturálek - zdravá výživa