Pomazánka z cizrny a červené řepy

Chutná večeře nebo svačina. 

  cizrnova_pomazanka (1)

  • 250 g cizrny (namočené přes noc nebo v plechovce)
  • 1 malá červená řepa 
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Šťáva z půlky citronu
  • 1 stroužek česneku
  • Špetka mořské soli
  • Špetka pepře

Pokud používáte sušenou cizrnu, nezapomeňte namočit předem (ideálně přes noc) a v čisté vodě uvařte doměkka. Použít můžete i cizrnu v plechovce.

Červenou řepu nastrouhejte najemno a promačkejte přes cedník - zachyťte šťávu. Dužinu z řepy nevyhazujte, můžeme uložit do mrazáku a využít ji do jiného receptu.

Cizrnu vsypte do mixéru, přidejte šťávu z řepy, olivový olej, citronovou šťávou, česnek, sůl a pepř podle chuti. Rozmixujte do požadované konzistence. Podávejte s čerstvým kváskovým chlebem. 

Dobrou chuť Naturálek - zdravá výživa 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení