Pomazánka z cizrny a červené řepy
Nevíte, co si dát k rychlé večeři? Zdravá pomazánka nikdy neurazí :-) Vyzkoušejte tuto z cizrny a červené řepy.
Připravíme si:
- 250 g cizrny (namočené přes noc nebo v plechovce)
- 1 malá červená řepa
- 1 lžice olivového oleje
- Šťáva z půlky citronu
- 1 stroužek česneku
- Špetka mořské soli
- Špetka pepře
Postup:
Pokud máme cizrnu přes noc namočenou ve vodě, uvaříme ji (po dobu asi 30 minut). Připravíme si šťávu ze syrové červené řepy - nastrouháme ji najemno a prolisujeme šťávu přes cedník. Dužinu z řepy nevyhazujeme - můžeme dát do mrazáku a využít ji do jiného receptu :-)
Cizrnu umixujeme v mixéru se šťávou z řepy, olivovým olejem, citronovou šťávou, česnekem, solí a pepřem.
Ihned podáváme, třeba s domácím pečivem. :-)