Pohankový parfait s borůvkovým džemem

Víte co je Parfait? Parfait je druh dezertu. Původem francouzský sladký chlazený krém, může být podávaný s ovocnou omáčkou.

1 hrnek pohanky světlé
1,5 hrnku vody
1 balení (250 g) bio tvarohu
2 lžíce strouhaného kokosu
2 lžíce agávového sirupu
8 lžic borůvkové marmelády
2 lžičky skořice

Pohanku propláchněte horkou vodou a zalijte 1,5-2 hrnky vody. Vařte 5 minut. Odstavte a nechte pod pokličkou 15-20 minut dojít. Mezitím smíchejte tvaroh s kokosem a agávovým sirupem. Do uvařené pohanky vmíchejte skořici.

Do skleničky navrstvěte 1/4 vařené pohanky, 2 lžíce marmelády a 2-3 lžíce tvarohu a ještě jednou opakujte (pohanka, marmeláda, tvaroh).

Stejným způsobem vytvořte druhou skleničku. Nechte vychladit a podávejte.

Tip!  Posypte kokosovými chipsy, lyofilizovanými borůvkami nebo drcenými kakaovými boby.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení