Pohankový parfait s borůvkovým džemem

Víte co je Parfait? Parfait je druh dezertu. Původem francouzský sladký chlazený krém, může být podávaný s ovocnou omáčkou.

1 hrnek pohanky světlé
1,5 hrnku vody
1 balení (250 g) bio tvarohu
2 lžíce strouhaného kokosu
2 lžíce agávového sirupu
8 lžic borůvkové marmelády
2 lžičky skořice

Pohanku propláchněte horkou vodou a zalijte 1,5-2 hrnky vody. Vařte 5 minut. Odstavte a nechte pod pokličkou 15-20 minut dojít. Mezitím smíchejte tvaroh s kokosem a agávovým sirupem. Do uvařené pohanky vmíchejte skořici.

Do skleničky navrstvěte 1/4 vařené pohanky, 2 lžíce marmelády a 2-3 lžíce tvarohu a ještě jednou opakujte (pohanka, marmeláda, tvaroh).

Stejným způsobem vytvořte druhou skleničku. Nechte vychladit a podávejte.

Tip!  Posypte kokosovými chipsy, lyofilizovanými borůvkami nebo drcenými kakaovými boby.