Pohankové mističky s kokosem a sirupem

Sladký dezert - třeba po Štědrovečerní večeři k rozbalování dárků ... Anebo jen tak na mlsání. :-)

Připravíme si:

  • 3/4 litru kokosového, mandlového nebo rýžového mléka
  • 4 lžíce celých loupaných mandlí 
  • 6 - 7 lžic strouhaného kokosu
  • 6 lžic javorového, agávového, rýžového (...) sirupu
  • 1 čajová lžička mletého kardamomu nebo skořice 
  • 100g pohankové krupice
  • 3lžice medu (nebo sirupu) na ozdobu 
  • Hrst vlašských ořechů nebo kokosových chipsů na vrch mističky
  • Špetka mořské soli 

Postup:

V hrnci ohřejeme mléko se špetkou mořské soli. Přidáme kokos, mandličky, kardamom či skořici a sirup. Promícháme a přivedeme k varu. 
Následně za stálého míchání přisypáváme krupici, dáváme pozor aby se nám nevytvořili hrudky. Na mírném plameni povaříme zhruba 6 minut. Pod pokličkou necháme dojít. 
Předehřejeme troubu na 160°C. Směs rozdělíme do zapékacích mističek a dáme zapéct na 5-8 minut do trouby,uvidíme, jak rychle se bude směs propékat. Po vytažení ozdobíme ořechy nebo kokosovými chipsy, můžeme použít také ovoce - třeba na plátky nakrájené jablíčko nebo pomeranč, polít troškou sirupu či medu a posypat špetkou skořice. 
Podáváme teplé. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení