Pohanka s brynzou

Brynza svou výraznější chutí výborně doplňuje pohanku. Jídlo, které zasytí a je snadné na přípravu.

½ světlé pohanky lámanky
1 hrnek vody
balení (100 g) kvalitní 90% šunky
balení (120 g) bio brynzy
jarní cibulka ze zahrádky na posypání
2 lžíce bílého jogurtu

Postup

Pohanku propláchněte, zalijte vodou a povařte 3-4 minuty. Zakryjte pokličkou a nechte dojít. Mezitím si nakrájejte šunku a jarní cibulku (pouze nať) na kousky nebo proužky. Hotovou pohanku smíchejte se šunkou a brynzou, na zjemnění přidejte jogurt. Posypejte cibulkou a podávejte.

TIP! Šunku můžete předem osmažit na lžíci slunečnicového oleje. Posypat můžete i pažitkou. Celé jídlo nemusíte solit, brynza je slaná dostatečně.

Pohanka a jak ji správně uvařit?