Plněné grilované žampiony

Plněné grilované žampiony

Letní grilování nabízí spoustu možností. Jednou z nich jsou i grilované žampiony :-) 

Připravíme si:

  • 10 - 20 větších žampionů 
  • 50g quinoy (může být i kuskus či bulgur) 
  • Menší šálek listového špenátu 
  • Grilovací koření, oregano, kari, ... (koření dle chuti)
  • Olivový olej 
  • Veganský sýr či tofu natural (vegetariáni mohou použít i eidam či mozzarellu)

Postup:

Žampiony zbavíme slupky, odřízneme nožky a vydlabeme trošku vnitřku, aby se nám vešla náplň.

V hrnci uvaříme podle návodu quinou, kuskus či bulgur. Na pánvi rozehřejeme rostlinný tuk či máslo, přidáme uvařenou quinou, pokrájené nožky žampionů, listový špenát a trošku koření. Směs pár minut restujeme. 

Následně směsí naplníme klobouky žampionů, navrch posypeme strouhaným sýrem či tofu. Naplněné žampiony položíme na alobal.

V menší misce smícháme několik lžic olivového oleje spolu s grilovacím kořením, kari, oreganem. Marinádou potřeme žampiony z vrchu a ze stran, zabalíme pečlivě do alobalu a umístíme na gril. Grilujeme cca 10 - 15 minut. 

Tip: Místo náplně v receptu můžeme houby naplnit třeba listovou bazalkou a pokrájeným cherry rajčátkem. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení