Pizza z quinoy

pizza_quinoa1 (1) 

SUROVINY

  • 160 g quinoy (bílé)
  • půl lžičky soli
  • půl lžičky kypřícího prášku bez fosfátu
  • vodu na uvaření quinoy
  • olivový olej
  • suroviny podle chuti na ochucení a ozdobu

POSTUP:

Quinou uvařte podle návodu, nezapomeňte předem několikrát propláchnout. Uvařenou quinou přesuňte do mixéru, přidejte sůl, kypřící prášek a asi 50 ml vody, rozmixujte na kaši.

Směs rozetřete na plech vyložený pečícím papírem, do výšky maximálně 4 mm. Papír předem zlehka potřete olejem.

Pečte na 220 °C po dobu 15 minut. Korpus opatrně obraťte a pečte dalších 5 minut.

Korpus ozdobte podle chuti. My použili pesto, čerstvá rajčata, kvalitní šunku, mozzarellu.

Nakonec ještě 5-10 minut zapékejte. Na hotovou pizzu přidejte pár lístků čerstvé bazalky.

Přejeme dobrou chuť, Naturálek zdravá výživa.

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení