Pizza z quinoy

pizza_quinoa1 (1) 

SUROVINY

  • 160 g quinoy (bílé)
  • půl lžičky soli
  • půl lžičky kypřícího prášku bez fosfátu
  • vodu na uvaření quinoy
  • olivový olej
  • suroviny podle chuti na ochucení a ozdobu

POSTUP:

Quinou uvařte podle návodu, nezapomeňte předem několikrát propláchnout. Uvařenou quinou přesuňte do mixéru, přidejte sůl, kypřící prášek a asi 50 ml vody, rozmixujte na kaši.

Směs rozetřete na plech vyložený pečícím papírem, do výšky maximálně 4 mm. Papír předem zlehka potřete olejem.

Pečte na 220 °C po dobu 15 minut. Korpus opatrně obraťte a pečte dalších 5 minut.

Korpus ozdobte podle chuti. My použili pesto, čerstvá rajčata, kvalitní šunku, mozzarellu.

Nakonec ještě 5-10 minut zapékejte. Na hotovou pizzu přidejte pár lístků čerstvé bazalky.

Přejeme dobrou chuť, Naturálek zdravá výživa.