SUROVINY
- 160 g quinoy (bílé)
- půl lžičky soli
- půl lžičky kypřícího prášku bez fosfátu
- vodu na uvaření quinoy
- olivový olej
- suroviny podle chuti na ochucení a ozdobu
POSTUP:
Quinou uvařte podle návodu, nezapomeňte předem několikrát propláchnout. Uvařenou quinou přesuňte do mixéru, přidejte sůl, kypřící prášek a asi 50 ml vody, rozmixujte na kaši.
Směs rozetřete na plech vyložený pečícím papírem, do výšky maximálně 4 mm. Papír předem zlehka potřete olejem.
Pečte na 220 °C po dobu 15 minut. Korpus opatrně obraťte a pečte dalších 5 minut.
Korpus ozdobte podle chuti. My použili pesto, čerstvá rajčata, kvalitní šunku, mozzarellu.
Nakonec ještě 5-10 minut zapékejte. Na hotovou pizzu přidejte pár lístků čerstvé bazalky.
Přejeme dobrou chuť, Naturálek zdravá výživa.