Pizza těsto z quinoy
SUROVINY:
½ hrnku quinoy
1 domácí vejce
3 lžíce celozrnné pohankové mouky
himalájská sůl, pepř
obloha podle chuti
POSTUP:
Quinou uvařte podle návodu a nechte ji vychladnout. Přidejte vejce, mouku, sůl a pepř a promíchejte. Na plech vyložený pečícím papírem vytvořte placku a pečte na 200°C 20 minut.
Mezitím si připravte oblohu na pizzu. My jsme použili rajčatový protlak ochucený bazalkou, kvalitní šunku, tvrdý sýr a kukuřici.
Po 20 minutách vytáhněte placku z trouby, potřete rajčatovou směsí, ozdobte a dejte dopéct na dalších 15 minut. Po upečení ještě přihoďte hrst rukoly.
TIP!
Pokud chcete aby byla placka víc vykřupaná, v polovině pečení (ještě před zdobením) ji přetočte.
K dochucení můžete také použít kořenící směs na pizzu Sonnentor.
Rada
Ještě jste nezkoušeli quinou? Podívejte se na náš návod na její přípravu - Jak uvařit quinou.
Dobrou chuť přeje Naturálek zdravá výživa.