Pizza těsto z quinoy

quinoa_pizza1 (1)

SUROVINY:

½ hrnku quinoy
1 domácí vejce
3 lžíce celozrnné pohankové mouky
himalájská sůl, pepř
obloha podle chuti

POSTUP:

Quinou uvařte podle návodu a nechte ji vychladnout. Přidejte vejce, mouku, sůl a pepř a promíchejte. Na plech vyložený pečícím papírem vytvořte placku a pečte na 200°C 20 minut.

Mezitím si připravte oblohu na pizzu. My jsme použili rajčatový protlak ochucený bazalkou, kvalitní šunku, tvrdý sýr a kukuřici.

Po 20 minutách vytáhněte placku z trouby, potřete rajčatovou směsí, ozdobte a dejte dopéct na dalších 15 minut. Po upečení ještě přihoďte hrst rukoly.

TIP!

Pokud chcete aby byla placka víc vykřupaná, v polovině pečení (ještě před zdobením) ji přetočte.

K dochucení můžete také použít kořenící směs na pizzu Sonnentor.

Rada

Ještě jste nezkoušeli quinou? Podívejte se na náš návod na její přípravu - Jak uvařit quinou.

Dobrou chuť přeje Naturálek zdravá výživa.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení