Lahodné mléko z pistácií ochucené troškou vanilky a kokosovým mlékem - jedno z nejlepších rostlinných mlék :-)
Připravíme si:
- 3/4 hrnku oloupaných pistácií (nepražených, nesolených)
- 2 - 3 hrnky vody (dle požadované hustoty)
- 1,5 lžice agávového sirupu
- 1 lžička mleté vanilky
- špetka mletého kardamomu
- Několik lžic kokosového mléka (nejlépe z konzervy)
Postup:
Pistáciové ořechy namočíme hodinku předem do vody. Následně přecedíme a dáme do mixéru. Přidáme 1 hrnek vody, javorový sirup, vanilku a kardamom a dobře rozmixujeme.
Následně přidáme zbytek vody a kokosové mléko (cca třetinu konzervy). Znovu pořádně rozmixujeme. Hotové mléko přecedíme přes plátýnko.
Skladujeme v lednici maximálně 3 dny.