Pistáciovo - vanilkové mléko

 Lahodné mléko z pistácií ochucené troškou vanilky a kokosovým mlékem - jedno z nejlepších rostlinných mlék :-)

Připravíme si:

  • 3/4 hrnku oloupaných pistácií (nepražených, nesolených)
  • 2 - 3 hrnky vody (dle požadované hustoty)
  • 1,5 lžice agávového sirupu
  • 1 lžička mleté vanilky
  • špetka mletého kardamomu 
  • Několik lžic kokosového mléka (nejlépe z konzervy)

Postup:

Pistáciové ořechy namočíme hodinku předem do vody. Následně přecedíme a dáme do mixéru. Přidáme 1 hrnek vody, javorový sirup, vanilku a kardamom a dobře rozmixujeme. 

Následně přidáme zbytek vody a kokosové mléko (cca třetinu konzervy). Znovu pořádně rozmixujeme. Hotové mléko přecedíme přes plátýnko. 

Skladujeme v lednici maximálně 3 dny.