Pečený lilek s česnekem a parmezánem

Lilek se skvěle hodí na pečení a zapékání, nebojte se jej výrazněji okořenit a ochutit, navíc je připravený za pár minut.

2 lilky
3 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
Mořská sůl
Špetka pepře
1 malý svazek petrželky
Kůra z 1 bio citronu
50g parmezánu

Rozpalte gril. Omyjte lilky a podélně rozřízněte. Dužinu nařízněte na několika místech, aby se do ní při pečení dostala chuť česneku a petrželky. Oloupejte česnek, prolisujte, smíchejte s olivovým olejem a vzniklou směsí důkladně potřete dužinu lilku. Osolte a opepřete. Vložte na gril. Lilky kontrolujte, aby se nepřipálily, zkoušejte, zdali jsou měkké.

Mezitím si nadrobno nakrájejte petrželku a nastrouhejte parmezán. Před koncem grilování posypte lilky a nechte sýr ještě pár minut zapéct.

TIP!
Lilky můžete připravit i v troubě, pečte na 200 °C cca 30 - 35 minut.
Můžete podávat samotné nebo s celozrnným pečivem, kuskusem.
Zkoušejte různé druhy koření podle chuti.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení