Pečený lilek s česnekem a parmezánem

Lilek se skvěle hodí na pečení a zapékání, nebojte se jej výrazněji okořenit a ochutit, navíc je připravený za pár minut.

2 lilky
3 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
Mořská sůl
Špetka pepře
1 malý svazek petrželky
Kůra z 1 bio citronu
50g parmezánu

Rozpalte gril. Omyjte lilky a podélně rozřízněte. Dužinu nařízněte na několika místech, aby se do ní při pečení dostala chuť česneku a petrželky. Oloupejte česnek, prolisujte, smíchejte s olivovým olejem a vzniklou směsí důkladně potřete dužinu lilku. Osolte a opepřete. Vložte na gril. Lilky kontrolujte, aby se nepřipálily, zkoušejte, zdali jsou měkké.

Mezitím si nadrobno nakrájejte petrželku a nastrouhejte parmezán. Před koncem grilování posypte lilky a nechte sýr ještě pár minut zapéct.

TIP!
Lilky můžete připravit i v troubě, pečte na 200 °C cca 30 - 35 minut.
Můžete podávat samotné nebo s celozrnným pečivem, kuskusem.
Zkoušejte různé druhy koření podle chuti.