Pečený kořeněný květák na olivovém oleji

Lehký a zdravý květák je možné připravit na opravdu mnoho způsobů. Zkuste ho pečený s kořením na olivovém oleji...

Pečený kořeněný květák na olivovém oleji

Budeme potřebovat:

  • 1 květák
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžíce sladké mleté papriky
  • Šťáva z půlky citronu
  • 1/2 lžičky chilli (pokud nemáme rádi pálivé, vynecháme)
  • 3 stroužky česneku (prolisované)
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • Himalájská sůl 
  • Mletý pepř

Postup:

Troubu předehřejeme na 220°C a vyložíme plech pečícím papírem. Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a přendáme do větší mísy. Zalijeme olivovým olejem, citronovou šťávou, sojovou omáčkou a přidáme koření. Důkladně promícháme, aby se všechny růžičky květáku dobře obalily v marinádě. Můžeme nechat 10 - 15 minut proležet, aby květák nasákl chuť a vůni marinády, ale není to podmínkou. 

Vsypeme květák na plech a dáme péct na 35 - 45 minut do trouby, dokud nezezlátne. Občas jednotlivé kousky otáčíme, aby se dobře propekl ze všech stran. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení