Pečené ovoce s řeckým jogurtem a bílým vínem

 pecene_ovoce1 (1)

  • 4 nektarinky
  • 4 meruňky
  • 2 blumy
  • 1/2 ananasu
  • 2 jablka
  • Hrst čerstvých malin
  • 1 dl kvalitního bílého vína
  • 2 svitky skořice
  • 2 hvězdičky badyánu
  • cca 200 g řeckého jogurtu
  • Zrníčka z 1 vanilkového lusku
  • 2 lžíce medu

Troubu předehřejeme na 175°C. 

Očistěte všechno ovoce, omyjte a případně oloupejte, nakrájejte na kousky. Všechno ovoce rozprostřete do zapékací mísy, zalijte bílým vínem, přidejte skořici a badyán. Pečte 15 - 20 minut. Řecký jogurt smíchejte s vanilkovými zrnky.

Pečené ovoce navrstvěte do sklenice, přelijte jogurtem a pokud je ovoce moc kyselé, přidejte trochu medu. Opakujte vrstvy. Jako posypku můžete použít ještě lyofilizované ovoce a oříšky nasekané na kousky.

 

Dobrou chuť vám přeje Naturálek, zdravá výživa Pardubice.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení