Pečené ovoce s řeckým jogurtem a bílým vínem

 pecene_ovoce1 (1)

  • 4 nektarinky
  • 4 meruňky
  • 2 blumy
  • 1/2 ananasu
  • 2 jablka
  • Hrst čerstvých malin
  • 1 dl kvalitního bílého vína
  • 2 svitky skořice
  • 2 hvězdičky badyánu
  • cca 200 g řeckého jogurtu
  • Zrníčka z 1 vanilkového lusku
  • 2 lžíce medu

Troubu předehřejeme na 175°C. 

Očistěte všechno ovoce, omyjte a případně oloupejte, nakrájejte na kousky. Všechno ovoce rozprostřete do zapékací mísy, zalijte bílým vínem, přidejte skořici a badyán. Pečte 15 - 20 minut. Řecký jogurt smíchejte s vanilkovými zrnky.

Pečené ovoce navrstvěte do sklenice, přelijte jogurtem a pokud je ovoce moc kyselé, přidejte trochu medu. Opakujte vrstvy. Jako posypku můžete použít ještě lyofilizované ovoce a oříšky nasekané na kousky.

 

Dobrou chuť vám přeje Naturálek, zdravá výživa Pardubice.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné