Výborné cuketové plátky pečené v trojobalu - skvělá příloha nebo i hlavní chod :-) Vyzkoušejte, chutnají opravdu skvěle..
Pečené cuketové plátky v "trojobalu"
Výborné cuketové plátky pečené v trojobalu - skvělá příloha nebo i hlavní chod :-) Vyzkoušejte, chutnají opravdu skvěle..
Připravíme si:
- 1 střední cuketka
- 1 vejce
- Špetka mléka (kdo chce může dát sojové)
- Hladká mouka (kukuřičná či rýžová)
- Sladká paprika
- Mořská sůl
- Drcený kmín
- Olivový olej
Postup:
Cuketu oškrábeme a pokrájíme na stejně silné plátky. Nesmí být tenké jako například hranolky - musí být silnější. Pečením změknou a velmi tenké plátky by se mohly rozpadnout. Plátky obalíme v rozšlehaném vajíčku s troškou sojového mléka. Následně je obalíme ve směsi mouky, mleté sladké papriky, drceného kmínu a mořské soli. Tento postup zopakujeme zhruba dvakrát, aby byly cuketové plátky důkladně obalené.
Obalené proužky potřeme či pokapeme olivovým olejem a pečeme v přehedřáté troubě po dobu 10 - 15 minut na 170°C.
Variantou je také obalenou cuketu klasicky osmažit na oleji. Je to rychlejší, ale potom už ne tak zdravé :-)