Pečené cuketové plátky v "trojobalu"

Výborné cuketové plátky pečené v trojobalu - skvělá příloha nebo i hlavní chod :-) Vyzkoušejte, chutnají opravdu skvěle..

Pečené cuketové plátky v "trojobalu"

Výborné cuketové plátky pečené v trojobalu - skvělá příloha nebo i hlavní chod :-) Vyzkoušejte, chutnají opravdu skvěle..

Připravíme si:

  • 1 střední cuketka
  • 1 vejce
  • Špetka mléka (kdo chce může dát sojové)
  • Hladká mouka (kukuřičná či rýžová)
  • Sladká paprika
  • Mořská sůl
  • Drcený kmín 
  • Olivový olej

Postup:

Cuketu oškrábeme a pokrájíme na stejně silné plátky. Nesmí být tenké jako například hranolky - musí být silnější. Pečením změknou a velmi tenké plátky by se mohly rozpadnout. Plátky obalíme v rozšlehaném vajíčku s troškou sojového mléka. Následně je obalíme ve směsi mouky, mleté sladké papriky, drceného kmínu a mořské soli. Tento postup zopakujeme zhruba dvakrát, aby byly cuketové plátky důkladně obalené. 
Obalené proužky potřeme či pokapeme olivovým olejem a pečeme v přehedřáté troubě po dobu 10 - 15 minut na 170°C. 

Variantou je také obalenou cuketu klasicky osmažit na oleji. Je to rychlejší, ale potom už ne tak zdravé :-)