Pečená vanilková rýže s malinami

Dezert nebo oběd, tahle rýže vás dostane, je lahodná.

¼ hrnku mléčné bílé rýže
½ hrnku mléka
½ hrnku vody
1 bio vejce
balíček bio vanilkového cukru
hrst lyofilizovaných malin

Postup

Rýži uvařte podle návodu. Až vsákne veškerou vodu, přidejte mléko a povařte do zhoustnutí. Nechte chvíli vychladnout.

Pak vmíchejte vanilkový cukr a žloutek. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi.

Maliny lehce zamíchejte do kaše. Směs přesuňte do malé zapékací formy a pečte na 180 °C 20 - 25 minut.

 Použijte jakékoliv ovoce. Rýži můžete podávat hned, nebo použít jako krabičkový oběd/dezert.

Více o rýži, jaké jsou druhy rýže si přečtěte v našich dalších článcích.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz