Pečená vanilková rýže s malinami

Dezert nebo oběd, tahle rýže vás dostane, je lahodná.

¼ hrnku mléčné bílé rýže
½ hrnku mléka
½ hrnku vody
1 bio vejce
balíček bio vanilkového cukru
hrst lyofilizovaných malin

Postup

Rýži uvařte podle návodu. Až vsákne veškerou vodu, přidejte mléko a povařte do zhoustnutí. Nechte chvíli vychladnout.

Pak vmíchejte vanilkový cukr a žloutek. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi.

Maliny lehce zamíchejte do kaše. Směs přesuňte do malé zapékací formy a pečte na 180 °C 20 - 25 minut.

 Použijte jakékoliv ovoce. Rýži můžete podávat hned, nebo použít jako krabičkový oběd/dezert.

Více o rýži, jaké jsou druhy rýže si přečtěte v našich dalších článcích.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení