Křupavá a lehce pikantní pečená cizrna. Použijte do salátů, do polévky, nebo jako slané mlsání místo popcornu.
Cizrnu uvařte podle návodu, sceďte, nechte okapat a vychladnout.
Pokud použijete konzervovanou cizrnu, slijte vodu a nechte pořádně okapat, případně použijte k osušení papírové utěrky.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Cizrnu vsypte do mísy, zakápněte 1 lžící olivového oleje. Přidejte koření – lžičku červené papriky sladké, sůl a podle chuti pepř mletý, papriku pálivou, chilli papričky. Koření měňte podle chuti a zvyklosti, najdete si svůj ideální poměr, který vám bude vyhovovat.
Cizrnu s olejem a kořením dobře promíchejte, přesypte na plech a rozprostřete. Ideální, aby cizrna nebyla ve vrstvě.
Pečte cca 15-20 minut.
Během pečení cizrnu párkrát promíchejte. Před koncem pečení ochutnávejte, abyste cizrnu příliš nevysušili. Hotová cizrna by měla být krásně křupavá a stále ještě měkká.