Pečená cizrna

Křupavá a lehce pikantní pečená cizrna. Použijte do salátů, do polévky, nebo jako slané mlsání místo popcornu.

Cizrnu uvařte podle návodu, sceďte, nechte okapat a vychladnout.

Pokud použijete konzervovanou cizrnu, slijte vodu a nechte pořádně okapat, případně použijte k osušení papírové utěrky.

Předehřejte troubu na 180 °C.

Cizrnu vsypte do mísy, zakápněte 1 lžící olivového oleje. Přidejte koření – lžičku červené papriky sladké, sůl a podle chuti pepř mletý, papriku pálivou, chilli papričky. Koření měňte podle chuti a zvyklosti, najdete si svůj ideální poměr, který vám bude vyhovovat.

Cizrnu s olejem a kořením dobře promíchejte, přesypte na plech a rozprostřete. Ideální, aby cizrna nebyla ve vrstvě.

Pečte cca 15-20 minut.

Během pečení cizrnu párkrát promíchejte. Před koncem pečení ochutnávejte, abyste cizrnu příliš nevysušili. Hotová cizrna by měla být krásně křupavá a stále ještě měkká.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení