Ovocné knedlíky z tofu
I na veganský způsob se dají připravit ovocné "tvarohové" knedlíky. Nasbírejte na zahrádce ovoce a pusťte se do toho :-)
Ovocné knedlíky z tofu
Připravíme si:
- Misku švestek, třešní, jablek, meruňek, jahod, malin, borůvek ... (ovoce dle chuti)
- 180g tofu natural
- 1 lžíce kokosového oleje
- 150g celozrnné mouky (třeba špaldové)
- 5-7 lžic špaldové krupice
- 1 lžíce vanilkové hrašky
- 100ml vody
- špetka himalájské soli
- skořice
- javorový, agávový, rýžový či jiný sirup
Postup:
V mixéru umixujeme tofu společně se lžicí rozehřátého kokosového oleje.
V misce si smícháme mouku s krupicí a přidáme rozmixované tofu. Následně rozmícháme lžíci vanilkové hrašky ve 100 ml vlažné vody, vmícháme do misky k ostatním ingrediencím a vypracujeme těsto.
Z těsta tvoříme placičky, do kterých zabalíme ovoce. Hotové knedlíky ještě lehce obalíme moukou.
Knedlíčky vaříme ve vodě cca 5 minut (dokud nevyplavou.)