Ovocné knedlíky z tofu

I na veganský způsob se dají připravit ovocné "tvarohové" knedlíky. Nasbírejte na zahrádce ovoce a pusťte se do toho :-)

Ovocné knedlíky z tofu

Připravíme si:

  • Misku švestek, třešní, jablek, meruňek, jahod, malin, borůvek ... (ovoce dle chuti)
  • 180g tofu natural
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 150g celozrnné mouky (třeba špaldové)
  • 5-7 lžic špaldové krupice
  • 1 lžíce vanilkové hrašky
  • 100ml vody
  • špetka himalájské soli
  • skořice
  • javorový, agávový, rýžový či jiný sirup

Postup:

V mixéru umixujeme tofu společně se lžicí rozehřátého kokosového oleje. 
V misce si smícháme mouku s krupicí a přidáme rozmixované tofu. Následně rozmícháme lžíci vanilkové hrašky ve 100 ml vlažné vody, vmícháme do misky k ostatním ingrediencím a vypracujeme těsto. 
Z těsta tvoříme placičky, do kterých zabalíme ovoce. Hotové knedlíky ještě lehce obalíme moukou. 
Knedlíčky vaříme ve vodě cca 5 minut (dokud nevyplavou.) 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení