Ovesná granola s mandlemi

ovesna_granola_smandlemi (1)

2 hrnky celých ovesných vloček
1/3 hrnku mandlí
6 kusů baby fíků
3 lžíce moruší
2 vrchovaté lžíce kokosového oleje
5 lžic agávového sirupu

Jak připravit domácí granolu ?

Troubu si předehřejeme na 170°C. Ovesné vločky opražte na sucho na pánvi. Část mandlí můžete nakrájet na kousky. Fíky nakrájejte na plátky. Mandle, plátky fíků a moruše přidejte k ovesným vločkám. Smíchejte agáve sirup a kokosový olej a zvolna zahřívejte, až se kokosový olej rozpustí. Důkladně promíchejte, aby se suchá směs obalila mokrou. Vysypte na plech vyložený pečícím papírem, rozprostřete a dejte péct. Každých 5 minut směs promíchejte, aby se rovnoměrně propekla. Pečte asi 15 minut. Nechte vychladnout a uchovávejte v uzavřené nádobě. 

Tipy navíc!

Vločky můžete podle chuti střídat nebo míchat, můžete použít i špaldové nebo bezlepkové, případně si vytvořit čistě bezlepkovou granolu. 

Směs můžete ochutit i pravou vanilkou.

Místo sušeného ovoce můžete použít i lyofilizované ovoce.

Vaš Naturálek prodejna zdravé výživy

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení