Ovesná granola s mandlemi
2 hrnky celých ovesných vloček
1/3 hrnku mandlí
6 kusů baby fíků
3 lžíce moruší
2 vrchovaté lžíce kokosového oleje
5 lžic agávového sirupu
Jak připravit domácí granolu ?
Troubu si předehřejeme na 170°C. Ovesné vločky opražte na sucho na pánvi. Část mandlí můžete nakrájet na kousky. Fíky nakrájejte na plátky. Mandle, plátky fíků a moruše přidejte k ovesným vločkám. Smíchejte agáve sirup a kokosový olej a zvolna zahřívejte, až se kokosový olej rozpustí. Důkladně promíchejte, aby se suchá směs obalila mokrou. Vysypte na plech vyložený pečícím papírem, rozprostřete a dejte péct. Každých 5 minut směs promíchejte, aby se rovnoměrně propekla. Pečte asi 15 minut. Nechte vychladnout a uchovávejte v uzavřené nádobě.
Tipy navíc!
Vločky můžete podle chuti střídat nebo míchat, můžete použít i špaldové nebo bezlepkové, případně si vytvořit čistě bezlepkovou granolu.
Směs můžete ochutit i pravou vanilkou.
Místo sušeného ovoce můžete použít i lyofilizované ovoce.