Ovesná granola s mandlemi

Jak si připravit doma granolu ?

Ovesná granola s mandlemi 

2 hrnky celých ovesných vloček
1/3 hrnku mandlí
6 kusů baby fíků
3 lžíce moruší
2 vrchovaté lžíce kokosového oleje
5 lžic agávového sirupu

 Jak připravit doma granolu ?

Troubu si předehřejeme na 170°C. Ovesné vločky opražíme na sucho na pánvi. Část mandlí můžeme nakrájet na kousky. Fíky nakrájíme na plátky. Mandle, plátky fíků a moruše přidáme k ovesným vločkám. Přidáme agávový sirup a kokosový olej a mícháme do té doby, než se kokosový olej rozpustí. Pořádně promícháme, aby se suchá směs obalila mokrou. Směs vysypeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct. Každých 5 minut směs promícháváme, aby se rovnoměrně propekla. Takto směs pečeme 15 minut. Necháme vychladnout a uchováváme v uzavřené nádobě. 

Tip: Pokud místo ovesných vloček použijete vločky bezlepkové, bude granola vhodná i pro celiaky.

Rada: Kdo má rád vanilku, může do směsi přidat semínka z vanilkového lusku.