Vyzkoušejte skvělou směs, která chutná jako na dovolené u moře!
Orientální sladko-kyselá směs s ananasem
Budeme potřebovat:
- 1 cibulka
- 2 stroužky česneku
- Zázvor - čerstvý (cca 2 cm)
- 2 mrkve
- 1/2 ananasu (použít můžeme i ananas v plechovce)
- 5 - 7 žampionů (dle velikosti)
- Agávový sirup
- Řapíkatý celer
- 1 hrst Goji
- 1 hrst dýňových semínek
- Římský kmín
- Kajenský pepř
- Kurkuma
- Mořská či himalájská sůl
- Olivový olej
- Volitelné - tofu, seitan či tempeh
Postup:
Na olivovém oleji osmahneme cibulku a prolisovaný česnek. Po chvilce přidáme mrkev a řapikatý celer na tenké proužky. Zasypeme kořením, podlijeme troškou vody, promícháme a necháme podusit. Po asi 5 minutách přidáme ananas pokrájený na drobné kostičky, žampiony nakrájené na plátky, goji a dýňová semínka. Podusíme dalších 5 minut a poté přidáme agávový sirup, který směsi dodává nasládlejší chuť.
Podáváme s jasmínovou rýží.