Orientální sladko-kyselá směs s ananasem

Vyzkoušejte skvělou směs, která chutná jako na dovolené u moře! 

Orientální sladko-kyselá směs s ananasem

Budeme potřebovat:

  • 1 cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • Zázvor - čerstvý (cca 2 cm)
  • 2 mrkve
  • 1/2 ananasu (použít můžeme i ananas v plechovce)
  • 5 - 7 žampionů (dle velikosti)
  • Agávový sirup
  • Řapíkatý celer
  • 1 hrst Goji
  • 1 hrst dýňových semínek
  • Římský kmín
  • Kajenský pepř
  • Kurkuma
  • Mořská či himalájská sůl
  • Olivový olej
  • Volitelné - tofu, seitan či tempeh

Postup:

Na olivovém oleji osmahneme cibulku a prolisovaný česnek. Po chvilce přidáme mrkev a řapikatý celer na tenké proužky. Zasypeme kořením, podlijeme troškou vody, promícháme a necháme podusit. Po asi 5 minutách přidáme ananas pokrájený na drobné kostičky, žampiony nakrájené na plátky, goji a dýňová semínka. Podusíme dalších 5 minut a poté přidáme agávový sirup, který směsi dodává nasládlejší chuť.

Podáváme s jasmínovou rýží.