Nepečený makový řez

RAW nepečené makové řezy, tedy nepečené, přijdou k chuti všem, kdo mají rádi mák. A určitě po nich nepřiberete ... :-)

Ingredience

2 šálky mletého máku
2 šálky naklíčené quinoy
1 šálek rozpuštěného kokosového oleje 
5 vrchovatých lžic kokosového cukru nebo třtinového
1 lžíce citrónové šťávy i kůry
mandle na ozdobení cca 1 šálek
špetka Himálajské soli

 Jak připravit nepečený řez?
Ve větší misce důkladně promícháme všechny zmíněné ingredience. Pokud nebude směs držet, po lžičkách můžeme přidat vodu. Následně směs natlačíme do formy, rozřežeme na čtverečky nebo jiné tvary, ozdobíme loupanými mandlemi a dáme zatuhnout do ledničky na minimálně 2 hodiny. 


Hotové řezy můžeme ještě ozdobit například rostlinnou (či kravskou) smetanou ke šlehání - ušleháme smetanu, můžeme přidat lžici cukru, na kousky nakrájené ovoce či s ovocem rozmixovat.