Nepečené pohankovo-kokosové řezy

Tyhle pohankové řezy jsou plné chutí - kokos, skořice, ořechy. Vyzkoušejte jako nedělní dezert.

Suroviny
3/4 hrnku pohanky lámanky
1,5 hrnku vody
3 lžíce javorového sirupu
3 hrsti vlašských ořechů
½ lžičky cejlonské skořice
2 hrsti kokosových chipsů
3 lžíce kokosové mouky
2 řádky hořké čokolády lžička
kokosového oleje

Postup

Pohanku propláchněte a krátce (3-4 minuty) povařte. Zakryjte pokličkou a nechte dojít. V misce rozmixujte pohanku s javorovým sirupem a 2 hrstmi vlašských ořechů na kompaktní směs.

Pak vmíchejte skořici a kokosovou mouku.

Malou formu si vyložte pečícím papírem a vtlačte do ní pomocí mokrých rukou těsto. Hořkou čokoládu rozpusťte s kokosovým olejem a polijte připravený korpus. Nakonec posypte kousky vlašských ořechů a kokosovými chipsy a nechte vychladit.

Pozor! Kokosovou mouku nenahrazujte, vstřebává do sebe vlhkost a řezy díky ní lépe zatuhnou. Směs mixujte tyčovým mixérem, abyste nemuseli přidávat vodu. Pokud ji přidáte, dejte více kokosové mouky. Vlašské ořechy můžete nastrouhat i na struhadle.