Mořská treska a bulgur s mrkví

Rybu do svého jídelníčku by měl pravidelně zařadit každý. Co si takhle připravit tresku podle mě?

Budete potřebovat

mořská treska
půlky chilli papričky
3 kolečka limetky nebo citrónu
koření na ryby Fish&Chiks grilovací koření
moje oblíbená bylinková sůl
Ghí (přepuštěné máslo) 

Na přílohu

bulgur
BIO mrkev
G
hí (přepuštěné máslo)
moje oblíbená k
oření bylinková sůl 
BIO kurkuma

Jako první je potřeba připravit bulgur. Já jsem doma měla bulgur BIO od @probio. Bulgur je hrozně jednoduchý na přípravu. Jedna dávka bulguru na dvě dávky vody. Já si vždycky vezmu hrneček a nasypu hrneček bulguru a ten samý hrneček napustím 2x vodou a zaliji bulgur. Nechám povařit tak 3 min varu a pak 20 minut odstát. A bulgur se mám krásně napije a uvaří vlastně sám.

Mezitím si nastrouháte mrkev nahrubo a na ghí trochu osmahnete. Podlijete vodou a necháte podusit, aby mrkev krásně změkla. Do mrkve pak přisypete už uvařený bulgur a promícháte. Přidáme lžičku kurkumy a osolíte. A bulgur je připravený.

Mořskou tresku si očistíte (vytáhneme kosti) trochu osolíme a kořeníme.  A necháme odpočinout. Na pánvi si rozehřejete ghí a přidáte chilli papričku a kolečka limetky. Chvíli opékáme, ale opatrně aby vám koření nezhořklo jenom aby ghí chytlo krásně chuť chilli a limety. Tresku potom opečeme s obou stran. Opatrně bude se vám rozpadat. Tak si to pohlídejte

Tak a máte hotovo. Já jsem přidala ještě mix salátů a DOBROU CHUŤ!