Rybu do svého jídelníčku by měl pravidelně zařadit každý. Co si takhle připravit tresku podle mě?
Budete potřebovat
mořská treska
půlky chilli papričky
3 kolečka limetky nebo citrónu
koření na ryby Fish&Chiks grilovací koření
moje oblíbená bylinková sůl
Ghí (přepuštěné máslo)
Na přílohu
bulgur
BIO mrkev
Ghí (přepuštěné máslo)
moje oblíbená koření bylinková sůl
BIO kurkuma
Jako první je potřeba připravit bulgur. Já jsem doma měla bulgur BIO od @probio. Bulgur je hrozně jednoduchý na přípravu. Jedna dávka bulguru na dvě dávky vody. Já si vždycky vezmu hrneček a nasypu hrneček bulguru a ten samý hrneček napustím 2x vodou a zaliji bulgur. Nechám povařit tak 3 min varu a pak 20 minut odstát. A bulgur se mám krásně napije a uvaří vlastně sám.
Mezitím si nastrouháte mrkev nahrubo a na ghí trochu osmahnete. Podlijete vodou a necháte podusit, aby mrkev krásně změkla. Do mrkve pak přisypete už uvařený bulgur a promícháte. Přidáme lžičku kurkumy a osolíte. A bulgur je připravený.
Mořskou tresku si očistíte (vytáhneme kosti) trochu osolíme a kořeníme. A necháme odpočinout. Na pánvi si rozehřejete ghí a přidáte chilli papričku a kolečka limetky. Chvíli opékáme, ale opatrně aby vám koření nezhořklo jenom aby ghí chytlo krásně chuť chilli a limety. Tresku potom opečeme s obou stran. Opatrně bude se vám rozpadat. Tak si to pohlídejte
Tak a máte hotovo. Já jsem přidala ještě mix salátů a DOBROU CHUŤ!