Minipizzy jako předkrm

Mini pizzy, tak akorát do ruky, hodí se jako předkrm, na svačinu, i na osvlavy a posezení s přáteli. 

Suroviny

Postup:

Do větší mísy prosijte všechnu mouku. Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě a nechte pár minut pracovat, pak přidejte k mouce. Přidáme sůl, olivový olej a sušené mléko. Vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte trochu žitné mouky. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme cca 3 - 4 hodiny odpočívat. 

Odpočinuté těsto vyválejte a vykrájejte kolečka o průměru asi 5-10 cm a těsto roztáhněte do všech stran, aby byla placka co nejtenčí.

Placky potřete olivovým olejem a rajčatovým protlakem. Ozdobte nakrájenými cherry rajčátky, plátky žampiónů a sýrem. Navrch přidejte oregáno a bazalku.

Pečte na 180°C asi 15 minut (až budou okraje zlatavé a sýr rozpečený)

Mini pizzy zdobte podle zvyklostí, klidně použijte libovou šunku pro děti nebo kousky trhaného kuřecího masa, ananas, listy špenátu, sušená rajčata, papriky, mladou brokolici, co vám chutná.