Sladké marokánky s kandovaným ovocem a čokoládou, oblíbené a tradiční cukroví.
Sladké marokánky s kandovaným ovocem a čokoládou, oblíbené a tradiční cukroví.
Budeme potřebovat:
- 100g sušeného a kandovaného ovoce (nesířeného)
- 120g ořechů (mandle, burské ořechy, vlašské ořechy)
- 80g třtinového cukru
- 20g másla
- 40g špaldové mouky
- 0,25 l polotučného či rostlinného mléka
- čokoládu na vaření
Postup:
V mléce na mírném ohni rozpustíme máslo, mouku a cukr. Odstavíme ze sporáku a přimícháme nakrájené sušené ovoce a ořechy. Na pečící papír lžicí klademe marokánky libovolné velikosti, které pečeme v předehřáté troubě do zlatova.
Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni a vychladlé marokánky poléváme z jedné strany.