Mandlový drobenkový koláč s jablky
Sladký dezert z mandlí, ovesných vloček, medu a ovoce.
- 50 g mletých mandlí
- 50 g jemných ovesných vloček
- 50 g Ghee
- 50 g třtinového cukru
- 4 jablíčka
- 3 lžíce medu
Troubu předehřejte na 170°C. Mleté mandle, ovesné vločky, cukr, med a rozpuštěné Ghee zpracujte v drobenku. Jablka omyjte, oloupejte, očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Jablečné plátky poskládáme na dno zapékací misky a zasypte drobenkou.
Pečte 15 - 20 minut, dokud drobenka nezezlátne a ovoce nezměkne.
Podávejte ještě vlažné, třeba se zakysanou smetanou.
Dobrou chuť váš Naturálek, zdravý krámek