Sladký dezert z mandlí, ovesných vloček a medu s ovocem.
Mandlový drobenkový dezert s jablíčky a borůvkami
Sladký dezert z mandlí, ovesných vloček a medu s ovocem.
Připravíme si:
- 50 g mletých mandlí
- 50 g jemných ovesných vloček
- 50 g Ghee
- 50 g třtinového cukru
- 4 jablíčka
- 300 g borůvek
- 3 lžíce medu
Postup:
Předehřejeme troubu na 170°C. Mleté mandle, ovesné vločky, cukr, med a rozpuštěné Ghee zpracujeme v drobenku. Jablíčka omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jadřince a pokrájíme na tenké plátky. Jablečné plátky poskládáme na dno zapékací misky, na ně nasypeme omyté borůvky a zasypeme drobenkou. Pečeme 15 - 20 minut, dokud drobenka nezezlátne a ovoce nezměkne.
Podáváme vlažné.