Malinový nepečený dortík

Ke krásným slunečním jarním dnům patří něco sladkého, ale lehkého a ne příliš tučného. Tento nepečený dortík splňuje všechny tyto požadavky a jeho výroba nebude trvat déle než hodinku. Zkuste :-) 

Připravíme si:

Korpus

  • 1 šálek mandlí či naklíčené pohanky
  • 1 šálek vlašských či pekanových ořechů
  • hrstka datlí
  • 2 lžičky citrónové kůry

Náplň

  • 2 šálky malin
  • 1,5 šálku kešu ořechů (namočených přes noc)
  • 6 lžic agávového sirupu
  • 2 lžičky citrónové kůry
  • 1/4 šálku citrónové šťávy
  • 1/4 šálku panenského kokosového oleje

Postup:

Nejprve si připravíme korpus. V mixéru důkladně umixujeme mandle a ořechy, datle a citrónovou kůru. Hmotu vyjmeme, natlačíme rukama do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dáme ztuhnout do ledničky. 

Následně uděláme krém. Hrst malin si odložíme na ozdobení dortu. V mixéru rozmixujeme nejprve kešu ořášky nahrubo a pak přidáme všechny ostatní přísady a mixujeme najemno, dokud nevznikne krém. Náplň dáme na korpus, ozdobíme malinami a dáme na několik hodin zatuhnout do ledničky.