Lilkové ragú

Jednoduchý a výborný recept na lilkové ragú. Vystačíte si se zeleninou, houbami a marinovaným tofu :-)

Lilkové ragú

Jednoduchý a výborný recept na lilkové ragú. Vystačíte si se zeleninou, houbami a marinovaným tofu :-)

Připravíme si:

  • 1/2 - 1 lilek (záleží na velikosti lilku)
  • 1 marinované tofu
  • 1 menší cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • 1 mrkev
  • 5 žampionů
  • Himalájská sůl
  • Pepř
  • Slunečnicová či dýňová semínka (nebo oboje :-) )
  • Olivový olej

Postup:

Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku s česnekem, pokrájenou mrkev a zelenou papriku. Chvilku zeleninu restujeme. Poté přidáme na kostky nakrájený lilek, semínka a podlijeme troškou vody. Přidáme přiměřené množství sojové omáčky, lehce přisolíme a přidáme kmín s pepřem. Přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud nezačne zelenina měknout. Následně přidáme ještě na plátky pokrájené žampiony a marinované tofu. Za občasného míchání společně chvilku dusíme. 

Hotové ragú podáváme s rýží, kuskusem, bulgurem či například rýžovými těstovinami.