Jednoduchý a výborný recept na lilkové ragú. Vystačíte si se zeleninou, houbami a marinovaným tofu :-)
Lilkové ragú
Jednoduchý a výborný recept na lilkové ragú. Vystačíte si se zeleninou, houbami a marinovaným tofu :-)
Připravíme si:
- 1/2 - 1 lilek (záleží na velikosti lilku)
- 1 marinované tofu
- 1 menší cibulka
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 1 mrkev
- 5 žampionů
- Himalájská sůl
- Pepř
- Slunečnicová či dýňová semínka (nebo oboje :-) )
- Olivový olej
Postup:
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku s česnekem, pokrájenou mrkev a zelenou papriku. Chvilku zeleninu restujeme. Poté přidáme na kostky nakrájený lilek, semínka a podlijeme troškou vody. Přidáme přiměřené množství sojové omáčky, lehce přisolíme a přidáme kmín s pepřem. Přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud nezačne zelenina měknout. Následně přidáme ještě na plátky pokrájené žampiony a marinované tofu. Za občasného míchání společně chvilku dusíme.
Hotové ragú podáváme s rýží, kuskusem, bulgurem či například rýžovými těstovinami.