Lilkové ragú
Jednoduché zeleninové ragú s tofu. Snadná a rychlá večeře i oběd s sebou. Podávejte s rýží, anebo s chlebem.
- 1/2 - 1 lilek (podle velikosti lilku)
- 1 marinované tofu
- 1 menší cibulka
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 1 mrkev
- 5 žampionů
- Himalájská sůl
- Pepř
- Slunečnicová, dýňová, jakákoliv semínka
- Olivový olej
Postup:
Na olivovém oleji nechte zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte česnek, pokrájenou mrkev a zelenou papriku, orestujte. Přidejte na kostky nakrájený lilek, semínka a podlijte troškou vody. Ochuťte sójovou omáčkou, osolte, opepřete, přidejte kmín.
Přikryjte pokličkou a duste, dokud nezačne zelenina měknout. Přidejte ještě na plátky pokrájené žampiony a marinované tofu. Za občasného míchání duste ještě pár minut.
Podávejte s rýží, kuskusem, bulgurem, chlebem.