Lilkové ragú

Lilkové ragú

Jednoduché zeleninové ragú s tofu. Snadná a rychlá večeře i oběd s sebou. Podávejte s rýží, anebo s chlebem.

  • 1/2 - 1 lilek (podle velikosti lilku)
  • 1 marinované tofu
  • 1 menší cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • 1 mrkev
  • 5 žampionů
  • Himalájská sůl
  • Pepř
  • Slunečnicová, dýňová, jakákoliv semínka
  • Olivový olej

Postup:

Na olivovém oleji nechte zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte česnek, pokrájenou mrkev a zelenou papriku, orestujte. Přidejte na kostky nakrájený lilek, semínka a podlijte troškou vody. Ochuťte sójovou omáčkou, osolte, opepřete, přidejte kmín.

Přikryjte pokličkou a duste, dokud nezačne zelenina měknout. Přidejte ještě na plátky pokrájené žampiony a marinované tofu. Za občasného míchání duste ještě pár minut.

Podávejte s rýží, kuskusem, bulgurem, chlebem.