Kuřecí řízky na špejli

Děti milují řízky, zkuste tuto klasickou pochoutku trochu víc vychutit a přidejte špejli jako praktický příbor. 

2 Kuřecí prsa
Sůl
pepř
česnek
1 zakysaná smetana
mouka na obalení špaldová hladká
vejce
strouhanka z celozrnného pečiva
1 lžička lahůdkového droždí

Kuřecí prsa nakrájejte na tenké dlouhé proužky. V míse smíchejte zakasanou smetanu, sůl, lehce pepř, 1-3 stroužky prolisovaného česneku, podle chuti. Vložte maso a nechte marinovat v lednici, alespoň dvě hodiny, pokud máte dostatek času, klidně i přes noc.
Proužky masa napíchejte jako vlnovku na špejli a obalte v trojobalu - mouka špaldová, vejce, strouhanka (nejlépe z celozrnných rohlíků). Do strouhanky zamíchejte lahůdkové droždí. Smažte na vrstvě rostlinného oleje. Podávejte s opečeným celozrnným pečivem a zeleninou

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení