Děti milují řízky, zkuste tuto klasickou pochoutku trochu víc vychutit a přidejte špejli jako praktický příbor.
2 Kuřecí prsa
Sůl
pepř
česnek
1 zakysaná smetana
mouka na obalení špaldová hladká
vejce
strouhanka z celozrnného pečiva
1 lžička lahůdkového droždí
Kuřecí prsa nakrájejte na tenké dlouhé proužky. V míse smíchejte zakasanou smetanu, sůl, lehce pepř, 1-3 stroužky prolisovaného česneku, podle chuti. Vložte maso a nechte marinovat v lednici, alespoň dvě hodiny, pokud máte dostatek času, klidně i přes noc.
Proužky masa napíchejte jako vlnovku na špejli a obalte v trojobalu - mouka špaldová, vejce, strouhanka (nejlépe z celozrnných rohlíků). Do strouhanky zamíchejte lahůdkové droždí. Smažte na vrstvě rostlinného oleje. Podávejte s opečeným celozrnným pečivem a zeleninou