Krémová polévka z červené čočky

Červená čočka nenadýmá, je rychle uvařená a tahle polévka, zjemněná rýžovou smetanou, je opravdu lahodná. Zasytí vás a zahřeje.

Ingredience

1 hrnek červené čočky
5 hrnků vody
2 mrkve, 1 cibule, 2 velké brambory ze zahrádky
1 balení rýžové smetany
lžíce
slunečnicového oleje
½ kostky
zeleninového bujónu Wurzl
2 lžičy
polévkového koření
lžička kari koření
himalájská sůl
černý pepř dle chuti

Postup

V dostatečně velkém hrnci na oleji osmahněte cibuli, nechte ji pěkně zezlátnout.

Pak přidejte červenou čočku, očištěné brambory a mrkev, vše nakrájené na kousky a zalijte vodou.

Přidejte kousek bujónu a vařte 15 minut. Pak směs rozmixujte, vmíchejte smetanu a podle chuti osolte a opepřete. Přidejte lžičku kari a 2 lžičky polévkového koření. Promíchejte a podávejte.

Tip! Polévku si můžete posypat opraženými slunečnicovými semínky.

Pokud si nejste jistí, jak správně červenou čočku uvařit, mrkněte na náš článek na blogu. Je skvělá i jako samostatná příloha.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení