Červená čočka nenadýmá, je rychle uvařená a tahle polévka, zjemněná rýžovou smetanou, je opravdu lahodná. Zasytí vás a zahřeje.
Ingredience
1 hrnek červené čočky
5 hrnků vody
2 mrkve, 1 cibule, 2 velké brambory ze zahrádky
1 balení rýžové smetany
lžíce slunečnicového oleje
½ kostky zeleninového bujónu Wurzl
2 lžičy polévkového koření
lžička kari koření
himalájská sůl
černý pepř dle chuti
Postup
V dostatečně velkém hrnci na oleji osmahněte cibuli, nechte ji pěkně zezlátnout.
Pak přidejte červenou čočku, očištěné brambory a mrkev, vše nakrájené na kousky a zalijte vodou.
Přidejte kousek bujónu a vařte 15 minut. Pak směs rozmixujte, vmíchejte smetanu a podle chuti osolte a opepřete. Přidejte lžičku kari a 2 lžičky polévkového koření. Promíchejte a podávejte.
Tip! Polévku si můžete posypat opraženými slunečnicovými semínky.