Krémová chřestová polévka

Krémová chřestová polévka

Máme tu sezónu chřestu, který se dá využít snad v každém pokrmu ... Zkuste z něj připravit třeba lahodnou krémovou polévku ! :-)

Připravíme si:

  • Zelený chřest
  • Máslo
  • 1 zakysaná smetana
  • Hladká mouka 
  • Špetka himalájské soli 
  • Špetka bílého pepře

Postup:

Omytý chřest rozdělíme na dvě části.
Spodní část chřestu oloupeme a společně s hlavičkami uvaříme v osolené vodě. Po uvaření hlavičky vyndáme, spodní část chřestu pokrájíme a vložíme zpět do vody, kde jej rozmixujeme.
Z másla a mouky vytvoříme jíšku - množství dle potřeby a požadované hustoty polévky. Avšak je-li polévka již dost hustá sama o sobě, jíšku vůbec nemusíme přidávat.
Nakonec přidáme špetku bílého pepře, přilijeme zakysanou smetanu. Špetku smetany si necháme na ozdobení polévky na talíři. Můžeme ozdobit uvařenými hlavičkami chřestu. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení