Krémová chřestová polévka

Krémová chřestová polévka

Máme tu sezónu chřestu, který se dá využít snad v každém pokrmu ... Zkuste z něj připravit třeba lahodnou krémovou polévku ! :-)

Připravíme si:

  • Zelený chřest
  • Máslo
  • 1 zakysaná smetana
  • Hladká mouka 
  • Špetka himalájské soli 
  • Špetka bílého pepře

Postup:

Omytý chřest rozdělíme na dvě části.
Spodní část chřestu oloupeme a společně s hlavičkami uvaříme v osolené vodě. Po uvaření hlavičky vyndáme, spodní část chřestu pokrájíme a vložíme zpět do vody, kde jej rozmixujeme.
Z másla a mouky vytvoříme jíšku - množství dle potřeby a požadované hustoty polévky. Avšak je-li polévka již dost hustá sama o sobě, jíšku vůbec nemusíme přidávat.
Nakonec přidáme špetku bílého pepře, přilijeme zakysanou smetanu. Špetku smetany si necháme na ozdobení polévky na talíři. Můžeme ozdobit uvařenými hlavičkami chřestu.