Krémová chřestová polévka
Krémová chřestová polévka
Máme tu sezónu chřestu, který se dá využít snad v každém pokrmu ... Zkuste z něj připravit třeba lahodnou krémovou polévku ! :-)
Připravíme si:
- Zelený chřest
- Máslo
- 1 zakysaná smetana
- Hladká mouka
- Špetka himalájské soli
- Špetka bílého pepře
Postup:
Omytý chřest rozdělíme na dvě části.
Spodní část chřestu oloupeme a společně s hlavičkami uvaříme v osolené vodě. Po uvaření hlavičky vyndáme, spodní část chřestu pokrájíme a vložíme zpět do vody, kde jej rozmixujeme.
Z másla a mouky vytvoříme jíšku - množství dle potřeby a požadované hustoty polévky. Avšak je-li polévka již dost hustá sama o sobě, jíšku vůbec nemusíme přidávat.
Nakonec přidáme špetku bílého pepře, přilijeme zakysanou smetanu. Špetku smetany si necháme na ozdobení polévky na talíři. Můžeme ozdobit uvařenými hlavičkami chřestu.