Krémová chřestová polévka

Krémová chřestová polévka

Máme tu sezónu chřestu, který se dá využít snad v každém pokrmu ... Zkuste z něj připravit třeba lahodnou krémovou polévku ! :-)

Připravíme si:

  • Zelený chřest
  • Máslo
  • 1 zakysaná smetana
  • Hladká mouka 
  • Špetka himalájské soli 
  • Špetka bílého pepře

Postup:

Omytý chřest rozdělíme na dvě části.
Spodní část chřestu oloupeme a společně s hlavičkami uvaříme v osolené vodě. Po uvaření hlavičky vyndáme, spodní část chřestu pokrájíme a vložíme zpět do vody, kde jej rozmixujeme.
Z másla a mouky vytvoříme jíšku - množství dle potřeby a požadované hustoty polévky. Avšak je-li polévka již dost hustá sama o sobě, jíšku vůbec nemusíme přidávat.
Nakonec přidáme špetku bílého pepře, přilijeme zakysanou smetanu. Špetku smetany si necháme na ozdobení polévky na talíři. Můžeme ozdobit uvařenými hlavičkami chřestu. 

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné