Úžasné věnečky s kokosovou chutí a jáhly přelité čokoládovou polevou.
Připravíme si:
- 150g celozrnné pšeničné mouky
- 150g instantní jáhlové kaše
- 70g třtinového cukru
- 120g strouhaného kokosu
- 120g Hery
- 1 vanilkový cukr
- voda
Čokoládová poleva:
2 lžíce práškového cukru
2 lžičky kakaa
1 lžíce tuku či másla
Postup:
Na válu smícháme všechny sypké přísady, přidáme několik lžic vody a s Herou vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme válečky a z válečku tvoříme malé věnečky nebo jiné tvary a klademe na suchý plech. Pečeme při 160°C do růžova. Chladné věnečky namočníme z jedné strany do čokoládové polevy nebo ozdobíme proužky polevy.
Čokoládová poleva:
V kastrůlku smícháme cukr s kakaem, přidáme několik kapek vody a mícháme, až dostaneme hustou kaši. Dáme na mírný oheň nebo vodní lázeň, přidáme tuk a zahřejeme k varu. Za stálého míchání povaříme 1 minutu.