Voňavé kari vás zasytí, zahřeje, chutná skvěle a je rychle připravené. Podávejte ideálně s rýží.
SUROVINY:
300 g červené čočky
300 g rýže basmati
1 cibule
2 stroužky česneku
1-2 lžíce sezamového oleje
větší kousek (cca 3cm) zázvoru (použít můžete i sušený zázvor)
1 lžička červené kari pasty
1 lžička mletého kari
1 lžička mletého římského kmínu
400 g rajčatového pyré
300 ml kokosová smetana
sůl
hrst čerstvého koriandru a kousek chilli papričky
Čočku a rýži důkladně propláchněte a uvařte podle návodu na obalu. Rozpalte pánev, přidejte olej a otestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte kari pastu, všechno koření a restujte ještě asi minutu.
Do pánve přilijte rajčatové pyré, kokosové mléko a ochuťte solí. Nakonec přidejte uvařenou čočku, důkladně promíchejte a odstavte pánev z plotny.
Kari podávejte s nasekaným koriandrem a basmati rýži.
Máte-li rádi ostřejší chuť, přidejte do základu kousek čerstvé chilli papričky. Rýži skvěle nahradí i bulgur. Pokud spěcháte, připravte si kuskus.
Dobrou chuť vám přeje Naturálek zdravá výživa