Kari z červené čočky

Voňavé kari vás zasytí, zahřeje, chutná skvěle a je rychle připravené. Podávejte ideálně s rýží.

kari-z-cervene-cocky

SUROVINY:

300 g červené čočky
300 g rýže basmati
1 cibule
2 stroužky česneku
1-2 lžíce sezamového oleje
větší kousek (cca 3cm) zázvoru (použít můžete i sušený zázvor)
1 lžička červené kari pasty
1 lžička mletého kari 
1 lžička mletého římského kmínu 
400 g rajčatového pyré 
300 ml kokosová smetana
sůl 
hrst čerstvého koriandru a kousek chilli papričky 

Čočku a rýži důkladně propláchněte a uvařte podle návodu na obalu. Rozpalte pánev, přidejte olej a otestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte kari pastu, všechno koření a restujte ještě asi minutu.
Do pánve přilijte rajčatové pyré, kokosové mléko a ochuťte solí. Nakonec přidejte uvařenou čočku, důkladně promíchejte a odstavte pánev z plotny. 
Kari podávejte s nasekaným koriandrem a basmati rýži.

Máte-li rádi ostřejší chuť, přidejte do základu kousek čerstvé chilli papričky. Rýži skvěle nahradí i bulgur. Pokud spěcháte, připravte si kuskus.

Dobrou chuť vám přeje Naturálek zdravá výživa

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení