Kari z červené čočky

Voňavé kari vás zasytí, zahřeje, chutná skvěle a je rychle připravené. Podávejte ideálně s rýží.

kari-z-cervene-cocky

SUROVINY:

300 g červené čočky
300 g rýže basmati
1 cibule
2 stroužky česneku
1-2 lžíce sezamového oleje
větší kousek (cca 3cm) zázvoru (použít můžete i sušený zázvor)
1 lžička červené kari pasty
1 lžička mletého kari 
1 lžička mletého římského kmínu 
400 g rajčatového pyré 
300 ml kokosová smetana
sůl 
hrst čerstvého koriandru a kousek chilli papričky 

Čočku a rýži důkladně propláchněte a uvařte podle návodu na obalu. Rozpalte pánev, přidejte olej a otestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte kari pastu, všechno koření a restujte ještě asi minutu.
Do pánve přilijte rajčatové pyré, kokosové mléko a ochuťte solí. Nakonec přidejte uvařenou čočku, důkladně promíchejte a odstavte pánev z plotny. 
Kari podávejte s nasekaným koriandrem a basmati rýži.

Máte-li rádi ostřejší chuť, přidejte do základu kousek čerstvé chilli papričky. Rýži skvěle nahradí i bulgur. Pokud spěcháte, připravte si kuskus.

Dobrou chuť vám přeje Naturálek zdravá výživa