Palačinky, známe je na desítky způsobů. Kdo by je nemiloval? Vyzkoušejte náš recept z ječné mouky s rostlinným mlékem a pudinkem.
SUROVINY:
- 350 g ječné mouky
- 1 balíček vanilkového pudingu
- 500 ml rostlinného mléka (rýžové, špaldové, ovesné, sojové, mandlové, kokosové, ...)
- 1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
- 1 - 2 lžíce olivového oleje
Smíchejte všechny suroviny v hladké tekuté těsto a nechte asi 20 - 30 minut odstát. Pánev potřete olejem. Palačinky smažte z obou stran dozlatova.
Pokud se vám zdá těsto moc husté, přidejte trochu mléka, pokud je naopak moc řídké, přisypte mouku.
Hotové palačinky plňte podle chuti ovocnou marmeládou, čokoládovou pomazánkou, ozdobte ovocem, zmrzlinou, nasekanými ořechy, kokosem, ... Palačinková fantazie je nevyčerpatelná :-)
Dobrou sladkou chuť vám přeje Naturálek, zdravá výživa