Jáhlové noky

Máte rádi noky? Zkuste je připravit z jáhel. Jsou chutné, syté a zdravější. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá.

Suroviny
250 g jáhel
100 g špaldové mouky
1 vejce
Sůl, pepř

Postup přípravy

Jáhly uvařte. Pokud si nejste jistí správným postupem, podívejte se na náš článek "Jak správně uvařit jáhly?"
Uvařené jáhly nechte zchladnout.
Přidejte vejce, pepř, případně bylinky a mouku. Mouku přidávejte postupně, je možné, že ji všechnu nespotřebujete. Vytvořte husté celistvé těsto
Tvořte kuličky, nebo vykrajujte pomocí lžíce noky a rovnou vhazujte do hrnce s vroucí osolenou vodou.
Jakmile noky vyplavou, hned je vytahujte, jinak se vám začnou rozpadat.
Hotové noky polijte trochou olivového oleje, aby se neslepily. Můžete je podávat jako přílohu, nebo nechte noky vychladnout a opečte je na pánvi dokřupava.

TIP!  Jáhlové noky jsou chuťově poměrně neutrální a spíše suché, určitě je podávejte raději s omáčkou, nebojte se ji výrazněji dochutit. Použijte bylinky, koření, nebo pikantní sýr.

Vyzkoušet můžete i jáhlové noky s omáčkou a čerstvým špenátem.