Jáhlové noky

jahlove-noky

Máte rádi noky? Zkuste je připravit z jáhel. Jsou chutné, syté a zdravější. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá.

Suroviny

Jak připravit jáhlové noky:

Jáhly uvařte. Pokud si nejste jistí správným postupem, podívejte se na náš článek "Jak správně uvařit jáhly?"
Uvařené jáhly nechte zchladnout.
Přidejte vejce, pepř, případně bylinky a mouku. Mouku přidávejte postupně, je možné, že ji všechnu nespotřebujete. Vytvořte husté celistvé těsto
Tvořte kuličky, nebo vykrajujte pomocí lžíce noky a rovnou vhazujte do hrnce s vroucí osolenou vodou.
Jakmile noky vyplavou, hned je vytahujte, jinak se vám začnou rozpadat.
Hotové noky polijte trochou olivového oleje, aby se neslepily. Můžete je podávat jako přílohu, nebo nechte noky vychladnout a opečte je na pánvi dokřupava.

TIP!  Jáhlové noky jsou chuťově poměrně neutrální a spíše suché, určitě je podávejte raději s omáčkou, nebojte se ji výrazněji dochutit. Použijte bylinky, koření, nebo pikantní sýr.

Vyzkoušet můžete i jáhlové noky s omáčkou a čerstvým špenátem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení