Jáhlové noky s omáčkou a čerstvým špenátem
Na omáčku
šunka nebo slanina (nemusí být)
chorizo (nebo chilli papričky, bylinky)
česnek
jarní cibulka a bylinky
1 lžíce pomazánkového másla, lučiny nebo jiného čerstvého sýra
1 lžíce kečupu
parmezán
čerstvý špenát
Postup - omáčka
- Rozpalte si pánev a opečte plátky slaniny nakrájené na proužky. Můžete použít šunku, nebo tofu, ale podlijte zlehka olivovým olejem.
- Pro pikantní chuť přidejte 2 plátky nakrájeného choriza (italský lehce pálivý salám).
- Přidejte jarní cibulku a česnek, zlehka opečte, aby česnek nezhořknul.
- Vše z pánve vyndejte stranou.
- Do pánve vlijte naběračku vařící vody, přidejte lžíci pomazánkového másla nebo jiného čerstvého sýra a dobře promíchejte, aby se sýr rozpustil.
- Přidejte lžíci kečupu, koření a bylinky dle chuti, hrst parmezánu.
- Přisypte špenát a nechte v pánvi zavadnout, už nevařte, využijte zbytkového tepla pánve.
- Vraťte do pánve opečenou směs, dobře promíchejte, případně dochuťte a podávejte.
Tip! Noky chutnají skvěle, když je necháte úplně vychladnout, klidně i do druhého dne a pak je opečte na pánvi dozlatova. Přidejte malý kousek másla pro vůni, můžete je zkusit i na sladko, s tvarohem a javorovým sirupem, přidejte ovoce.