Suroviny:
½ hrnku jáhel
½ hrnku rostlinného mléka
2 vejce od šťastných slepiček
2 jablka ze zahrádky
4 lžíce agávového sirupu
2 hrsti vlašských ořechů
lžička cejlonské skořice
kokosový olej
špaldová mouka
Postup
Jáhly 3x spařte horkou vodou, zalijte 2 hrnky vody a dejte vařit. Po odpaření vody zalijte mlékem a vařte do zhoustnutí, pak odstavte. Vmíchejte žloutky, skořici a sirup.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Jablka očistěte, polovinu množství nastrouhejte nahrubo a vmíchejte do jahelné směsi. Zbytek jablek nakrájejte na menší kousky.
Opatrně a po částech vmíchejte do směsi sníh. Formu na koláč si vymažte kokosovým olejem a vysypte špaldovou moukou. Nalijte těsto a navrch rozházejte kousky jablek, nakonec posypte vlašskými ořechy.
Pečte na 180°C 30 minut.
Tip
Místo jablek můžete použít i jiné druhy ovoce, švestky, meruňky, broskve. Nepřidávejte je ale do těsta, pouze je rozložte na povrch.
Dobrou chuť vám přeje Naturálek, zdravá prodejna a e-shop.