Jahelník s jablky

Jednoduchý recept na opravdovou dobrotu.

Jahelník s jablky


Budete potřebovat:

½ hrnku jáhel
½ hrnku rostlinného mléka
2 vejce od šťastných slepiček
2 jablka ze zahrádky
4 lžíce agávového sirupu
2 hrsti vlašských ořechů
lžička cejlonské skořice
kokosový olej 
špaldová mouka

Postup
Jáhly si 3x spaříme horkou vodou, dáme do hrnce a zalijeme 2 hrnky vody. Po vyvaření vody zalijeme jáhly mlékem a vaříme do zhoustnutí. Směs odstavíme a vmícháme žloutky, skořici a sirup. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Jablka si očistíme – 0,5 jablka si nastrouháme na hrubo a zamícháme do jáhelné směsi. Zbytek nakrájíme na kostičky. Nakonec do směsi vmícháme sníh. Formu na koláč si vymažeme kokosovým olejem a vysypeme špaldovou moukou. Nalijeme těsto, poklademe kostky jablek a posypeme vlašskými ořechy. Pečeme na 180°C 30 minut.

Tip
Místo jablek se skvěle hodí i švestky ze zahrady. Jenom žádnou nebudeme dávat přímo do těsta, ale až navrch.