Jahelník s jablky

 jahelnik_sjablky (1)


Suroviny:

½ hrnku jáhel
½ hrnku rostlinného mléka
2 vejce od šťastných slepiček
2 jablka ze zahrádky
4 lžíce agávového sirupu
2 hrsti vlašských ořechů
lžička cejlonské skořice
kokosový olej 
špaldová mouka

Postup
Jáhly 3x spařte horkou vodou, zalijte 2 hrnky vody a dejte vařit. Po odpaření vody zalijte mlékem a vařte do zhoustnutí, pak odstavte. Vmíchejte žloutky, skořici a sirup.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Jablka očistěte, polovinu množství nastrouhejte nahrubo  a vmíchejte do jahelné směsi. Zbytek jablek nakrájejte na menší kousky.

Opatrně a po částech vmíchejte do směsi sníh. Formu na koláč si vymažte kokosovým olejem a vysypte špaldovou moukou. Nalijte těsto a navrch rozházejte kousky jablek, nakonec posypte vlašskými ořechy.

Pečte na 180°C 30 minut.

Tip
Místo jablek můžete použít i jiné druhy ovoce, švestky, meruňky, broskve. Nepřidávejte je ale do těsta, pouze je rozložte na povrch.

Dobrou chuť vám přeje Naturálek, zdravá prodejna a e-shop.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné