Houbový jahelník

Suroviny:

  • 300 g jahel
  • 300 g čerstvých nebo hrstka sušených hub
  •  4 rohlíky
  • 1/4 l rostlinného nebo kravského mléka
  • 2 vejce
  • pepř
  • kmín
  • zázvor
  • majoránka
  • česnek
  • sůl

Postup:

Jáhly uvařte, jak jste zvyklí. Pokud nevíte, podívejte se na náš návod "Jak uvařit jáhly"

Čerstvé houby nakrájejte a poduste. Pokud máte pouze sušené, před vařením je namočte do vody. 

Rohlíky nakrájejte a namočte do mléka. Uvařené jáhly, houby a rohlíky promíchejte, přidejte vejce a koření. Směs přesuňte do zapékací mísy a v předehřáté troubě upečte dozlatova.

Hotový jáhelník můžeme ještě posypat sýrem. 

 Dobrou chuť vám přeje Naturálek.