Houbový jahelník

Houbový jahelník

Houbový jahelník je velice chutný a příprava Vám nezabere příliš mnoho času ... 
 

Připravíme si:

  • 300 g jahel
  • 300 g čerstvých nebo hrstka sušených hub
  •  4 rohlíky
  • 1/4 l rostlinného či kravského mléka
  • 2 vejce
  • pepř
  • kmín
  • zázvor
  • majoránka
  • česnek
  • sůl

Postup:

Jáhly uvaříme do měkka.

Čerstvé houby nakrájíme a podusíme, sušené před vařením namočíme do vlažné vody.

Rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka. Uvařené jáhly, houby a rohlíky promícháme, přidáme vejce a koření. Směs přendáme zapékací mísy a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.

Hotový jáhelník můžeme ještě posypat sýrem.