Gratinovaný špenát s parmezánem
Lehký zapečený špenát, který se hodí jako lehké jídlo, například i pro sportovce.
Budeme potřebovat:
- 1 kg čerstvého či mraženého špenátu
- 1 cibule
- 1/4 hrnku hladké rýžové mouky
- 3 hrnky rýžového mléka (příp. nízkotučného kravského)
- 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- Mořská sůl
- Černý pepř
- 1 hrnek nastrouhaného parmezánu
Postup:
Troubu předehřejeme na 200°C. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibulku pokrájenou na jemno. Až cibulka zesklovatí, přidáme rýžovou mouku, muškátový oříšek a restujeme ještě asi 2 minuty. Poté přidáme mléko a vaříme asi 5 - 8 minut, dokud směs nezhoustne. Následně přidáme špenát. Ochutíme solí a pepřem, přidáme půl hrnku parmezánu.
Špenátovou směs dáme do zapékací misky a posypeme zbytkem parmezánu. Pečeme 20 minut, dokud se sýr na směsi nerozpustí.