Gratinovaný špenát s parmezánem

Gratinovaný špenát s parmezánem

Lehký zapečený špenát, který se hodí jako lehké jídlo, například i pro sportovce.

Budeme potřebovat:

  • 1 kg čerstvého či mraženého špenátu
  • 1 cibule
  • 1/4 hrnku hladké rýžové mouky
  • 3 hrnky rýžového mléka (příp. nízkotučného kravského)
  • 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • Mořská sůl
  • Černý pepř
  • 1 hrnek nastrouhaného parmezánu

Postup:

Troubu předehřejeme na 200°C. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibulku pokrájenou na jemno. Až cibulka zesklovatí, přidáme rýžovou mouku, muškátový oříšek a restujeme ještě asi 2 minuty. Poté přidáme mléko a vaříme asi 5 - 8 minut, dokud směs nezhoustne. Následně přidáme špenát. Ochutíme solí a pepřem, přidáme půl hrnku parmezánu.

Špenátovou směs dáme do zapékací misky a posypeme zbytkem parmezánu. Pečeme 20 minut, dokud se sýr na směsi nerozpustí.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení