Granátové jablko ano či ne?

Granátové jablko

 Proč je dobré granátové jablko?

Granátové jablko je především silným antioxidantem a účinně posiluje imunitní systém. Je antivirové, protizánětlivé, detoxikační a podporuje krvetvorbu. Navíc má omlacující účinky, klidní podrážděnou pleť.

Co obsahuje granátové jablko

Tento plod obsahuje 77% vody, provitamin A a vitamíny skupiny B, E, C a K. A dále minerální látky – vápník, zinek, mangan, selen, fosfor, železo, hořčík, draslík a sodík.

Kde se dá využít granátové jablko?

Čerstvou šťávu můžete využít k přípravě koktejlů. Já z granátového jablka používám hlavně jádra. Ty se dají použít do salátů, kaší, müsli, dezertů či jako součást přílohy v teplé kuchyni.

Na co si dát POZOR!

Uvnitř granátového jablka najdete nejenom červená jádra, ale i bílou slupku. POZOR tato slupka obsahuje hodně hořčin a trpkých látek. Tato dužina se nejí neboť způsobuje zácpu.

 Jak oloupat granátové jablko?

Loupání granátového jablíčka je trochu oříšek. Ideální je ho rozříznout přes střed a pomalu vydlabávat. Nicméně i tak se nevyhnete stříkání šťávy z jadérek. A nebo můžete granátové jablko oloupat po obvodu a semínka pomalu oddělovat od bílé dužiny.