Granátové jablko ano či ne?

Granátové jablko

 Proč je dobré granátové jablko?

Granátové jablko je především silným antioxidantem a účinně posiluje imunitní systém. Je antivirové, protizánětlivé, detoxikační a podporuje krvetvorbu. Navíc má omlacující účinky, klidní podrážděnou pleť.

Co obsahuje granátové jablko

Tento plod obsahuje 77% vody, provitamin A a vitamíny skupiny B, E, C a K. A dále minerální látky – vápník, zinek, mangan, selen, fosfor, železo, hořčík, draslík a sodík.

Kde se dá využít granátové jablko?

Čerstvou šťávu můžete využít k přípravě koktejlů. Já z granátového jablka používám hlavně jádra. Ty se dají použít do salátů, kaší, müsli, dezertů či jako součást přílohy v teplé kuchyni.

Na co si dát POZOR!

Uvnitř granátového jablka najdete nejenom červená jádra, ale i bílou slupku. POZOR tato slupka obsahuje hodně hořčin a trpkých látek. Tato dužina se nejí neboť způsobuje zácpu.

 Jak oloupat granátové jablko?

Loupání granátového jablíčka je trochu oříšek. Ideální je ho rozříznout přes střed a pomalu vydlabávat. Nicméně i tak se nevyhnete stříkání šťávy z jadérek. A nebo můžete granátové jablko oloupat po obvodu a semínka pomalu oddělovat od bílé dužiny.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení