Fazolové kari s hlívou a špenátem

Nejen pro milovníky exotiky, teplé, chuťově úžasné jídlo, které můžete jíst stále dokola. Můžete měnit přílohy, ale nejlépe stejně chutná s rýží.

 fazolove_kari (1)

150 g fazolí červená ledvina
2-3 cibule
3 lžíce olivového oleje
200 g hlívy ústřičné
1 konzerva sekaných rajčat cca 400g
300 g mraženého špenátu
2 plechovky kokosového mléka... (celkem 400 ml)
2 kari pasty thajské zelené kari.. (celkem tedy 160 g)
60 g jemného arašídového másla
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička soli

Namočte fazole, ideálně přes noc. Druhý den propláchněte a v čisté vodě uvařte doměkka.
Na olivové oleji opečte na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte na kousky nakrájenou hlívu a za občasného míchání 5 min restujte. Pak přidejte do pánve kari pastu a promíchejte.
Nakonec přidejte rajčata pokrájená na menší kousky, mražený špenát, uvařené fazole, sůl a pepř. Zjemněte kokosovým mlékem a arašídovým máslem. Vařte na mírném plameni/teplotě asi 20-15 minut.

Tipy navíc

Můžete použít i fazole v plechovce, tím si přípravu zjednodušíte. 
Místo mraženého špenátu můžete přidat čerstvý, ten ale přidejte až jako poslední a nevařte, pouze rozmíchejte ve směsi.
A pokud chcete změnu použijte jako přílohu pita chléb nebo jiné chlebové placky.
Ozdobte lístky čerstvého koriandru nebo petržele.

Dobrou chuť přeje Naturálek, zdravá výživa, váš e-shop.