Fazolové kari s hlívou a špenátem

Fazolové kari s hlívou a špenátem hlavně pro milovníky exotiky....

 

• 150g fazolí červená ledvina
• 2-3 cibule
• 3 lžíce olivového oleje
• 200g hlívy ústřičné
• 1 konzerva sekaných rajčat cca 400g
• 300g mraženého špenátu
• 2 plechovky kokosového mléka... celkem tedy 400ml
• 2 kari pasty thajské zelené kari.. celkem tedy 160g
• 60g jemného arašídového másla
• 1 lžíce třtinového cukru
• 1 lžička soli

A jdeme na to
1. Den předem dejte namáčet fazole a poté je uvařte v nové osolené vodě až doměkka
2. Na olivové oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidejte na kousky nakrájenou hlívu a za občasného míchání 5 min restujte
3. K cibulce a houbám přidejte kari pastu a promíchejte.
4. Přidejte sekaná rajčata, mražený špenát, uvařené fazole, kokosové mléko, arašídové máslo, cukr, sůl a 10-15 min vařte.


Tip: Pokud použijete do receptu sterilované fazole máme kari na stole raz dva... Přílohou může být rýže, chléb či placky.