Dýňový bulgur s quinoou a cuketou

Tohle spojení si zamilujete, bulgur, quinoa, dýně a cuketa, aneb když nevíte kam s dýní a cuketou.

Dýňový bulgur s quinoou a cuketou

Potřebujete:

Postup:

Předehřejte troubu na 200°C. Vyložte plech pečícím papírem. Dýni nakrájejte na kostičky a v misce promíchejte s 1 - 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete. Rozložte na plech a pečte zhruba 20 minut, dokud dýně nezměkne. Bulgur a quinou uvařte podle návodu.  

Cibulku nakrájejte nadrobno. Cuketu nastrouhejte nebo nakrájejte na nudličky. Obojí orestujte na pánvi doměkka. Osolte a přidat můžete tymián, nebo jiné bylinky.

Upečenou dýni přesuňte do misky a rozmačkejte vidličkou, nebo rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte uvařenou quinou a bulgur a promíchejte. Na talíři ještě posypte směsí cukety a cibulky a můžete zasypat hrstí strouhaného parmezánu.