Tohle spojení si zamilujete, bulgur, quinoa, dýně a cuketa, aneb když nevíte kam s dýní a cuketou.
Dýňový bulgur s quinoou a cuketou
Potřebujete:
- 150 g bulguru
- 100 g quinoy
- 400 g dýně hokkaido
- 120 g cukety
- 1 malá cibulka
- Olivový olej
- Mořská sůl
- Pepř
- Parmezán
Postup:
Předehřejte troubu na 200°C. Vyložte plech pečícím papírem. Dýni nakrájejte na kostičky a v misce promíchejte s 1 - 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete. Rozložte na plech a pečte zhruba 20 minut, dokud dýně nezměkne. Bulgur a quinou uvařte podle návodu.
Cibulku nakrájejte nadrobno. Cuketu nastrouhejte nebo nakrájejte na nudličky. Obojí orestujte na pánvi doměkka. Osolte a přidat můžete tymián, nebo jiné bylinky.
Upečenou dýni přesuňte do misky a rozmačkejte vidličkou, nebo rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte uvařenou quinou a bulgur a promíchejte. Na talíři ještě posypte směsí cukety a cibulky a můžete zasypat hrstí strouhaného parmezánu.