Dýňový bulgur s quinoou a cuketou

Tohle spojení si zamilujete, bulgur, quinoa, dýně a cuketa, aneb když nevíte kam s dýní a cuketou.

Dýňový bulgur s quinoou a cuketou

Potřebujete:

Postup:

Předehřejte troubu na 200°C. Vyložte plech pečícím papírem. Dýni nakrájejte na kostičky a v misce promíchejte s 1 - 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete. Rozložte na plech a pečte zhruba 20 minut, dokud dýně nezměkne. Bulgur a quinou uvařte podle návodu.  

Cibulku nakrájejte nadrobno. Cuketu nastrouhejte nebo nakrájejte na nudličky. Obojí orestujte na pánvi doměkka. Osolte a přidat můžete tymián, nebo jiné bylinky.

Upečenou dýni přesuňte do misky a rozmačkejte vidličkou, nebo rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte uvařenou quinou a bulgur a promíchejte. Na talíři ještě posypte směsí cukety a cibulky a můžete zasypat hrstí strouhaného parmezánu.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení