Vynikající a rychlý oběd. Jako příloha se ideálně hodí jasmínová rýže.
Dýňovo - cizrnové pyré
Budeme potřebovat:
- 200 g pokrájené dýně
- 200 g cizrny (můžeme použít cizrnu v plechovce)
- Olivový olej
- Koření Garam Masala, Kari, Chilli
- Kokosové mléko
Postup:
Na oleji orestujeme předem lehce povařenou dýni na drobné kostičky, přidáme koření a chvilku podusíme. Podlijeme troškou vody a necháme dýni zcela změknout. Následně přidáme cizrnu a společně chvíli dusíme. Pro zjemnění přidáme pár lžic kokosového mléka. Uvařenou směs lehce rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré - ne však zcela jemné, spíše hrubší konzistence. Podáváme s jasmínovou rýží, posypané slunečnicovým či dýňovým semínkem.