Dýňovo - cizrnové pyré

Vynikající a rychlý oběd. Jako příloha se ideálně hodí jasmínová rýže.

Dýňovo - cizrnové pyré

Budeme potřebovat:

  • 200 g pokrájené dýně
  • 200 g cizrny (můžeme použít cizrnu v plechovce)
  • Olivový olej
  • Koření Garam Masala, Kari, Chilli
  • Kokosové mléko

Postup:

Na oleji orestujeme předem lehce povařenou dýni na drobné kostičky, přidáme koření a chvilku podusíme. Podlijeme troškou vody a necháme dýni zcela změknout. Následně přidáme cizrnu a společně chvíli dusíme. Pro zjemnění přidáme pár lžic kokosového mléka. Uvařenou směs lehce rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré - ne však zcela jemné, spíše hrubší konzistence. Podáváme s jasmínovou rýží, posypané slunečnicovým či dýňovým semínkem.