Dýňové risoto

Lahodně jemné rizoto s dýní a kokosovým mlékem. 

 dynove_rizoto (1)

  • 170 g červených fazolí (předem namočené přes noc)
  • 250 ml kokosového mléka
  • 250 g dýně
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • špetka pepře
  • půl lžičky tymiánu
  • půl lžičky himalájské či mořské soli
  • 230 g rýže

Den předem namočte fazole, vsypte do hrnce a zalijte vodou, fazole musí být potopené. Druhý den slijte a v čisté vodě uvařte doměkka.

Jakmile jsou fazole měkké, přilijte kokosové mléko. Očistěte dýni, vydlabejte semínka a pokrájejte na menší kousky. (dýni hokaido loupat nemusíte, dýni máslovou ano), prozatím dejte stranou.

Cibuli a mrkev očistěte a nakrájejte na tenké plátky nebo kostičky, přidejte k fazolím. Osolte, opepřete a přidejte tymián.

Propláchněte rýži a přisypte ke směsi. Tekutina by měla sahat 1 - 2 cm nad suroviny, pokud ne, dolijte vodou. Přiklopte a zvolna vařte. 

Nakonec přidejte pokrájenou dýni a vařte do změknutí. Postačí zhruba 20 minut. Můžete vařit kratší dobu, aby zůstaly viditelné kostičky dýně, anebo déle, kdy se vám dýně téměř rozpadne a zahustí směs jako omáčka.

Podávejte posypané dýňovými semínky, můžete posypat i pokrájeným tofu nebo jiným sýrem, použijte čerstvé bylinky.

Dobrou chuť vám přeje Naturálek, prodejna a e-shop se zdravou výživou

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení