Dýňové muffiny s ořechy

Dýně a recepty z nich patří k podzimu, kromě úžasné dýňové polévky vyzkoušejte také sladké pečení z dýně, budete překvapení, jak jsou koláče a buchty krásně vláčné.

 dynove_muffiny1 (1)

Suroviny

  • 1 hrnek dýňového pyré
  • 1,5 hrnku celozrnné nebo špaldové polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžice kypřícího prášku (bezfosfátového)
  • 1/4 lžičky himalájské soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku (nemusí být)
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka (sójového, mandlového, rýžového či ořechového mléka)
  • 1/2 hrnku oleje 
  • 2 lžíce tmavé třtinové melasy
  • 1 hrnek nahrubo nasekaných ořechů podle chuti

Předehřejte troubu na 200°C. Formu na muffiny vyložíte papírovými košíčky nebo vymažte kokosovým olejem.

Sypké suroviny - mouku, třtinový cukr, kypřící prášek, špetku soli, skořici, hřebíček smíchejte dohromady v jedné míse. Ve druhé smíchejte mokré suroviny -  dýňové pyré, rostlinné mléko, olej a třtinovou melasu. Tekutou část pomolu vmíchávejte do suché a vymíchejte do hladka.  Jako poslední vmíchejte ořechy, pár jich nechte na posyp.

Naplňte formičky do 2/3 a každý muffin posypte ořechy a dýňovými semínky.

Pečte cca 20 minut. (test špejlí).

Dobrou chuť vám přeje Naturálek, zdravá výživa Pardubice.