Dýňové muffiny s ořechy

Dýně a recepty z nich patří k podzimu, kromě úžasné dýňové polévky vyzkoušejte také sladké pečení z dýně, budete překvapení, jak jsou koláče a buchty krásně vláčné.

 dynove_muffiny1 (1)

Suroviny

  • 1 hrnek dýňového pyré
  • 1,5 hrnku celozrnné nebo špaldové polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžice kypřícího prášku (bezfosfátového)
  • 1/4 lžičky himalájské soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku (nemusí být)
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka (sójového, mandlového, rýžového či ořechového mléka)
  • 1/2 hrnku oleje 
  • 2 lžíce tmavé třtinové melasy
  • 1 hrnek nahrubo nasekaných ořechů podle chuti

Předehřejte troubu na 200°C. Formu na muffiny vyložíte papírovými košíčky nebo vymažte kokosovým olejem.

Sypké suroviny - mouku, třtinový cukr, kypřící prášek, špetku soli, skořici, hřebíček smíchejte dohromady v jedné míse. Ve druhé smíchejte mokré suroviny -  dýňové pyré, rostlinné mléko, olej a třtinovou melasu. Tekutou část pomolu vmíchávejte do suché a vymíchejte do hladka.  Jako poslední vmíchejte ořechy, pár jich nechte na posyp.

Naplňte formičky do 2/3 a každý muffin posypte ořechy a dýňovými semínky.

Pečte cca 20 minut. (test špejlí).

Dobrou chuť vám přeje Naturálek, zdravá výživa Pardubice.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení