Dýňové muffinky
Jak si připravit dýňové muffinky naslano?
Dýňové muffinky - rychlá slaná svačina
400 g dýně (nejlépe hokkaido)
2 x domácí vajíčko
2 pl lahůdkového droždí
1/2 čl kypřícího prášku bez fosfátů
80 g sýru
80 g kvalitní šunky
1x stroužek česneku
Dýni nastrouhejte najemno. Chvíli nechte odstát a pak vymačkejte přebytečnou vodu. Přidejte vajíčko, lahůdkové droždí, nakrájenou šunku a sýr nastrouhaný najemno. Všechno dohromady důkladně promíchejte, případně dosolte podle chuti. Nakonec přidejte rýžovou mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Muffinky jsem pekla v malých keramických mističkách. Mističky jsem vymazala máslem, aby muffiny příjemně voněly, a vysypala moukou. Po upečení jdou krásně vyklopit, pouze je odlepte od krajů.
Muffiny pečte na 180°C cca 25 min. Muffiny jsou hotové jakmile jsou z vrchu dozlatova opečené a okraje těsta se lehce odtahují od pečící formy.
Jsou opravdu výborné, ideální jako svačina do práce, nebo dětem do školy.