Vláčné a jemné, lehce nasládlé podzimní lívance.
- 3 - 4 lžíce dýňového pyré (recept na dýňové pyré)
- 250 ml sójového (či jiného rostlinného mléka)
- 3 lžíce rostlinného oleje (dýňový, kokosový, slunečnicový)
- Špetka mořské soli
- 4 lžíce třtinového cukru (nebo 4 lžíce agávového sirupu)
- 1 prášek do pečiva (bezfosfátový)
- 4 - 5 lžic hladké mouky (kukuřičné či rýžové)
Všechny suroviny smíchejte v míse, nejprve všechny "mokré" suroviny a postupně přidávejte všechny "suché", míchejte dokud nebude těsto krásně hladké. Nechte 20-30 minut odpočinout v lednici.
Lívanečník nebo obyčejnou pánev vymažte zlehka kokosovým olejem. Naběračkou opatrně vlévejte těsto a smažte z každé strany pěkně do zlatova.
Hotové lívance podáváme s javorovým sirupem, čerstvým ovocem, zakysanou smetanou, domácím džemem nebo jak jste zvyklí, ale chutnají skvěle i samotné.
Dobrou chuť vám přeje Naturálek, zdravá výživa Pardubice.