Ještě před několika lety se o dýni v české kuchyni moc nemluvilo. Dnes se ale těší velké oblibě a nápadů na její zpracování je opravdu mnoho. Už jste měli dýňové lívanečky? :-)
Dýňové lívanečky
Připravíme si:
- 3 - 4 lžíce dýňového pyré (podle našeho receptu ho máte rychle hotové, zbytek zmrazíte a použijete do jiných jídel)
- 250 ml sójového (či jiného rostlinného mléka)
- 3 lžíce rostlinného oleje (dýňový, kokosový, slunečnicový - jaký máme doma :-) )
- Špetka mořské soli
- 4 lžíce třtinového cukru (nebo 4 lžíce agávového sirupu)
- 1 prášek do pečiva (bezfosfátový)
- 4 - 5 lžic hladké mouky (kukuřičné či rýžové)
Postup:
Postup je jednoduchý, jako u většiny lívanečku :-) Všechny uvedené ingredience dáme do mísy, důkladně promícháme v hladké těsto, které necháme alespoň půl hodinky odpočinout v lednici.
Lívanečník vymažeme troškou rozpuštěného kokosového oleje a smažíme lívanečky z každé strany do zlatova.
Hotové lívance podáváme s javorovým sirupem, čerstvým ovocem, zakysanou smetanou a skořicí - podle chuti. :-)