Dýňové lívanečky

Vláčné a jemné, lehce nasládlé podzimní lívance.

 dynove_livance (1)

  • 3 - 4 lžíce dýňového pyré (recept na dýňové pyré)
  • 250 ml sójového (či jiného rostlinného mléka)
  • 3 lžíce rostlinného oleje (dýňový, kokosový, slunečnicový)
  • Špetka mořské soli
  • 4 lžíce třtinového cukru (nebo 4 lžíce agávového sirupu)
  • 1 prášek do pečiva (bezfosfátový)
  • 4 - 5 lžic hladké mouky (kukuřičné či rýžové)

Všechny suroviny smíchejte v míse, nejprve všechny "mokré" suroviny a postupně přidávejte všechny "suché", míchejte dokud nebude těsto krásně hladké. Nechte 20-30 minut odpočinout v lednici.

Lívanečník nebo obyčejnou pánev vymažte zlehka kokosovým olejem. Naběračkou opatrně vlévejte těsto a smažte z každé strany pěkně do zlatova. 
Hotové lívance podáváme s javorovým sirupem, čerstvým ovocem, zakysanou smetanou, domácím džemem nebo jak jste zvyklí, ale chutnají skvěle i samotné. 

Dobrou chuť vám přeje Naturálek, zdravá výživa Pardubice.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení