Jak připravit domácí marmeládu ??? Víme jak na to...
Připravíme si vypeckované višně - v mém případě 850g, cukr, agar, stevii, BIO citrón a vanilkový lusk1. rozmixujeme je ponorným mixérem a přivedeme k varu. Průběžně odebíráme tvořící se pěnu.
Páté necháme cca 10min probublávat na mírném plameni, aby se nastartoval přirozený želírovací proces.
2. Přidáme citronovou šťávu a agar, promícháme, aby se netvořili hrudky. Cukr přidávám nakonec. Příliš brzy by zastavil tuhnutí.
TIP!!
"Pokud si myslíme, že by mohlo být hotovo, odebíráme si malý vzorek bokem na talířek a až vychladne, vidíme, jak je marmeláda tuhá."
3. Ještě horké plníme do vymytých sklenic. Očistíme hrdla, pevně uzavřeme a otočené necháme cca půl hodiny tuhnutí. Po vychladnutí uchováme v chladu a temnu.
Pro ozvláštnění můžeme přidat různá koření - badyán, skořice, kardamom, vanilka... či citrónovu kůru...
DOBROU CHUŤ !!!!!