Domácí višňová marmeláda

Jak připravit domácí marmeládu ??? Víme jak na to...

Připravíme si vypeckované višně - v mém případě 850g, cukr, agar, stevii, BIO citrón a vanilkový lusk
1. rozmixujeme je ponorným mixérem a přivedeme k varu. Průběžně odebíráme tvořící se pěnu.

Páté necháme cca 10min probublávat na mírném plameni,  aby se nastartoval přirozený želírovací proces.

2. Přidáme citronovou šťávu a agar, promícháme, aby se netvořili hrudky. Cukr přidávám nakonec. Příliš brzy by zastavil tuhnutí.

TIP!!
"Pokud si myslíme,  že by mohlo být hotovo, odebíráme si malý vzorek bokem na talířek a až vychladne, vidíme, jak je marmeláda tuhá."

3. Ještě horké plníme do vymytých sklenic. Očistíme hrdla, pevně uzavřeme a otočené necháme cca půl hodiny tuhnutí. Po vychladnutí uchováme v chladu a temnu.

 Pro ozvláštnění můžeme přidat různá koření - badyán, skořice, kardamom, vanilka... či citrónovu kůru...

DOBROU CHUŤ !!!!! 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení