Domácí nanuky
Domácí nanuky - jeden základ a tři příchutě. Vyzkoušejte se špaldovou kávou.
1 zakysaná smetana
1 řecký jogurt nebo tvaroh
1 smetana ke šlehání
Agávový sirup podle chuti
Vanilkový lusk
Čokoládové kakao
Špaldové kafe s cikorkou
Ve větší míse smíchejte smetanu, jogurt a šlehačku. Šlehejte do zhoustnutí. Přidejte agáve podle chuti, můžete použít i jiné sladidlo nebo sirup.
Rozdělte do 3 mís. Rozřízněte podélně vanilkový lusk a seškrábněte nožem vnitřek, vhoďte do jedné mísy a zašlehejte.
Do druhé mísy přidejte 2 lžíce čokoládového kakaa a zašlehejte.
Do třetí mísy přidejte 1 lžíci špaldové kávy a také zašlehejte.
Naplňte formičky na nanuky a dejte zamrazit. Zmrzlinu můžete přesunout i do větší formy, použijte například hřbet a zmrzlinu nalévejte střídavě, nebo zlehka promíchejte a vytvořte trojbarevný vzor. Hřbet překryjte potravinářskou fólií a vložte do mrazáku, nemíchejte.
Kávové nanuky určitě vyzkoušejte, dětem se mohou zdát trochu hořké, ale jinak jsou vynikající.
Základ je stejný a vmíchat můžete cokoliv, čerstvé ovoce, lyofilizované ovoce, nastrouhanou čokoládu, citrónovou šťávu, vanilkový extrakt, matcha tea, …