Domácí čokoládovo - kokosové müsli
Kupované müsli obsahuje spoustu cukru, případně konzervantů. Když si upečete domácí, víte co jíte a navíc může být každý týden s jinou příchutí!
Domácí čokoládovo - kokosové müsli
Budeme potřebovat:
- 500 g ovesných vloček (pokud seženeme drcené, jsou ideální. Pokud ne, nevadí.)
- 2 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce medu či agávového sirupu
- 2 lžíce rostlinného tuku (či másla)
- 100 g oříšků (lískových, vlašských či pekanových. Můžou být také mandle.)
- 75 g strouhaného kokosu
- 100 g čokolády na vaření (pokrájené na drobné kousky)
- 2 lžíce Nutelly (použijte zdravější, vegan raw domácí...! :-) )
Postup:
Do mísy dáme všechny ingredience na základ müsli (ovesné vločky, třtinový cukr, sirup a rostlinný tuk) a důkladně promícháme. Předehřejeme troubu na 180°C. Základ rozvrstvíme na plech (vyložený pečícím papírem) a pečeme asi 20 minut. Po dobu pečení čas od času promícháme, abychom müsli nespálili. Pokud se peče moc rychle, stáhneme troubu na nižší stupeň (záleží, jaký máte typ trouby).
Po 20 minutách pečení přidáme kokos, oříšky nasekané nadrobno a promícháme. Pečeme dalších 10 minut. Poté vyndáme z trouby a necháme 5 minut zchladnout. Jakmile je müsli teplé (ne horké), přidáme do něj na kousky nakrájenou čokoládu a nutellu. Díky tomu, že je müsli teplé, se čokoláda a nutella rozpustí a po promíchání nám utvoří výborné hrudky.
Müsli uchováváme na suchém a chladnějším místě, aby se nám neroztékala čokoláda s nutellou.