Domácí arašídové máslo
Máte rádi arašídové máslo? Dobře se hodí ke snídani na pečivo či k dochucení různých dezertů. Vyrobte si domácí.
Domácí arašídové máslo
Máte rádi arašídové máslo? Dobře se hodí ke snídani na pečivo či k dochucení různých dezertů. Vyrobte si domácí.
Budeme potřebovat:
- 2 hrnky nepražených, nesolených arašídů
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1-2 lžíce kokosového oleje
- 1-2 lžíce agávového sirupu
- Můžete přidat nepražené kakao
Postup:
Arašídy nasypeme na plech vyložený pečícím papírem a asi 10 minut pečeme na 180°C (není nutné, ale budou se poté lépe mixovat). Ještě teplé arašídy vložíme do mixéru a rozemeleme najemno. Nakonec přidáme ostatní přísady a znovu důkladně mixujeme.
Hotové máslo uschováváme v ledničce.